Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Můj vzor Vašek

28. 01. 2002
7
0
1662
Autor
uranium

 

Od zprostředkovatelské agentury jsem získal brigádu ve skladu jednoho supermarketu. Vůbec jsem netušil co bude má práce obnášet.

Už od prvních chvil na brigádě, mi začínalo být jasné že jsem tu jakýsi záskok za stálého skladníka Vaška, který byl zřejmě nemocný. Jeho duch mě do konce brigády neopustil.

„ Vemte si tady Vaškův plášť bude Vám akorát.“

„Tady to porovnejte tak jak to má Vašek vedle.“

Začínal jsem chápat že být tady jako Vaškův náhradník nebude jen tak. Přijížděli závozníci se zbožím a zdravili mě halasně už z dálky. S Vaškem bude zřejmě při přebírání zboží legrace. Ne tak se mnou, byl jsem zmatený, nevěděl jsem kde co je a kam co patří a ani jsem se nepouštěl do družných hovorů.

Vašek si práci asi dokázal dobře zorganizovat, protože jeho temnému kamrlíku dominovala pěkná řádka vypitých lahvových piv. Pivo mám také rád, začínal jsem se bájnému Vaškovi blížit.  Jelikož jsem však můj oblíbený nápoj během pracovní doby narozdíl od Vaška nepil, měl jsem poměrně brzy poskládanou a slisovanou hromadu krabic.

„Tak rychle to teda Vašek nemá.“ To bude mít Vašek radost, že jsem zvedl laťku pracovních výkonů, pomyslel jsem si s výčitkami.

S postavou Vaška jsem se tedy snažil co nejvíce splynout. Nechtěl jsem aby nějaké rozdíly mezi jeho a mou prací mohli komukoliv z nás dvou způsobit problémy.  Proto když jsem našel ručně psaný vzkaz:  „O přestávce se stav  za mnou. Gábina“, vážně jsem uvažoval že půlhodinovou přestávku věnuji hledání jakési Gábiny. Třeba by to skýtalo nějaké milostné dobrodružství.

V zápětí  jsem si uvědomil, že se s mým vzorem sžívám příliš a o přestávce raději snědl chleba se salámem, Gábina pro tentokrát zůstane neukojena.

Kromě, jistě užasných, schopností slečny Gábiny mě zůstaly až dokonce brigády utajeny i další skutečnosti.

Jak Vašek například vypadá.

Rozbije i Vašek za jednu směnu 6 beden na rohlíky?

Bere i Vašek jenom mizerných 35 Kč na hodinu?

Po sobě jsem zanechal vzkaz psaný jako že ženskou rukou. „Ondro, škoda že tady končíš. Gábina.“

Ať si chvilku láme hlavu taky Vašek.


kgirl
28. 10. 2005
Dát tip
Shodou náhod jsem dneska taky sesmolila jeden fejeton o Vaškovy, lépe řečeno o Sv.Vaškovi... Vtipný!:)

ina
05. 01. 2003
Dát tip
Já myslel, že to bude o mym oblíbeným Vaškovi K. :) Ale i tak to bylo dobry. P.s.: Doufám, žes ty bedny nemusel platit :)

Angie
06. 12. 2002
Dát tip
Tak po dlouhy dobe ctu na písmákovi takhle úsměvný a zároveň ne kýčovitý dílko.*

JASAN
27. 11. 2002
Dát tip
to je dobrý

Norek
25. 05. 2002
Dát tip
pěkný

uranium
28. 04. 2002
Dát tip
No já nevím, jestlui s emoc nesoustředíš na to nepodstaný, to tam bylo v totmto případě naprosto zasunutý. Samozřejmě bych se s ní nepomiloval,žádný takový vzkaz tam nebyl důležitý je to jak se halvní postva vcítila do svého vzoru, že ho chtěla nahradit ab absurdum. NE žena pro mě není jako matrace, ve svých dílkách se sexu nevyhýbám, ale snažím se ho zobrazovat poněkud syrověji než je zvykem, ale připadá mě že to bývá většinou pohled reálný, nebo aspoň realitě bližší, než pohled obyvyklý, může to být sice dost smutný jestli to tak je, ale bohužel si myslím že to tak je.

Čolito
27. 04. 2002
Dát tip
Je to dobrý, ale zase v myšlenkách milostné dobrodružství....slova jako tentokrát zůstane neukojena. To mi chceš říct, že kdyby jsi ji našel tak by ses s ní pomiloval?:-((((( Tohle se mi na tom nelíbí.To, jak myslíš když jde o ženu. Připadá mi, že je pro tebe něco jako matrace. Beru to teď všeobecně, nevztahuje se to jen na toto dílko. Ten závěr se ale líbí!!!

uranium
01. 03. 2002
Dát tip
JO díky, chybějící čárky nejsou žádný umělecký úmysl, ale nepozornost, až se k tomu dostanu tak to opravím.

horák
28. 02. 2002
Dát tip
Dost dobrý, spousta nápadů. Vlastně i do té kategorie fejetony se to hodí. Je mi to blízké -asi proto jsi chtěl, abych si to přečetl - tak si to trefil. Asi mi to uteklo, neboť se vyhýbám věcem, které autoři sami doporučují. Jen nechápu ty chybějící čárky.

Marthin
07. 02. 2002
Dát tip
Skvělé...:-))))*

Fluctuatio
02. 02. 2002
Dát tip
...:)))))))....***

tak bláznovi - najdou se tam nějaký čárky mezi větama,, a rozdíly mohlY, ale na to sere cip a uranie je do hodně dobrý. dost se mi to líbí, dobrej námět- chudák intelektuál Ondra, dobrá pointa Co z toho, že ti dá nepoužívanej nick tip? Ale jo. bo

blázen
29. 01. 2002
Dát tip
Ty vole, to je snad bez chyb!!! Gratuluju! No, Křesťan to není, ale dá se to číst. Vcelku výstižné, docela se mi to líbí, i pointa je dobrá. Jinak koukám, že se pěkně flákáš, místo abys poctivě studoval. Asi mě zítra pozveš na škopka, protože nemám prachy, a místo abych se učil Ti tu píšu kritiky. No nic, musím končit. Za tohle ode mě tip.

Vojtek
29. 01. 2002
Dát tip
*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru