Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Tetinka II.

10. 01. 2013
7
5
1374

 

"Zavdej si, švagruše, medicíny, ať pobyt u nás přežiješ. Sám jsem letos pálil z těch dvou stromků na zahradě, víš? Teda s naším sousedem, ale starý Jura jen tak profesionálně dohlížel. Moje první! Tož na zdraví!" pochvástal se Jakub a se štamprlí pravé domácí slivovičky ve výši nosu spikleneckým okem mrknul na Marii. 

"Hmm, dobrá, moc dobrá, Jakube. Na jazyku nepálí, v hrdle hřeje a po celé puse voní", pochvalně mlaskla mlsným jazykem, "to si nechám líbit. Ale jen malinko, abych neurazila, znáš mě, že tohle není právě můj oblíbený šálek," ocenila Marie zdvořile, ale zcela upřímně švagrovo dílo. 

"Tak a teď povídej, co nového tam u vás", zvědavě pobídla sestru Amálka. Před sedmi lety sebrala Marie všechny své saky paky a s bzučákem v hlavě, že všude jinde kůrka chleba lahodnější, opustila rodnou ves. Pravda, narození paterčat ji přimělo strávit ještě pár neplánovaných týdnů doma, ale po půl roce chytla nový vítr do plachet a pak už se ukázala jenom jednou do roka, vždy, když měla malá pětka narozeniny. "U nás všechno při starém, jak sama vidíš, jenom ty rozvery nám rostou jako z vody", rozjasnila tvář tím hrdým úsměvem šťastné matky. "Nejkrásnější chvíle ze dne, když už jsou všechny v posteli."

........


5 názorů

Inu, díky za připomínku, máš pravdu, cítím to stejně. Víš, přesunula jsem si rukopis do PC a hodně doplnila první kapitoly, teď pracuji tuším na třinácté, ale sem už to dávat nebudu. Opravy by nikdo nečetl a finále? Až v papírové podobě :) - viz T VIII.


Štírka
13. 01. 2013
Dát tip

uvidíme, co dál.... Ale v prvém díle, když vstoupila "tetinka" do dveří, viděla jsem v duchu někoho cca po šedesátce.... a ani teď z toho žádné mládí nečiší.... ač by asi mělo....?  No, zkusím další....


Už se rozvíjí děj.....:-)


Já měla plné ruce jednoho (po druhém) :)))


Diana
10. 01. 2013
Dát tip

Páni, paterčata bych asi nezvládla :-)*


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru