Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Tetinka V.

11. 01. 2013
3
5
1501

 

Trvalo hodnou chvíli, než napjaté ticho rozčísnul hlásek malé Klaudie: „Tetinko,“ artikulovala soustředěně, jako by jazýčkem v puse rovnala další písmenka na správné místo a patřičně důležitě se také tvářila, „a ty víš, že máme hrad?“

„Ne! Opravdický hrad s králem a královnou a princeznama???“ naoko nedůvěřivě předstírala tetinka velikánské překvapení. „Tomu nevěřím,“ zavrtěla hlavou a v mžiku na sebe přitáhla pozornost pěti párů doširoka rozevřených zorniček.

„Ano, máme, máme, tam!“ začaly se ostatní holčičky překřikovat jedna přes druhou a natahovat ruce s vystřenými ukazováčky každá jiným směrem, protože, pravda, skrze tlustou zeď nikdo nikam dobře nevidí. Zatím Klaudie sjela ze své židle jako blesk a pracně se vyškrábala tetince do klína, aby k sobě měly důvěrně blízko. Šlo přece o hrad a kde je hrad, tam je vždycky nějaké to tajemství.

„No, máme hrad. Ale král tam není, ani královna," pokračovala posmutněle Klaudie v započatém hovoru, když poznala, že vzbudila značnou míru tetinčina zájmu.  

"Je tam čert!" vykřikla Petruška a otřásla se strachy.

........

 

 


5 názorů

Zatím dobré :-)


To je záměr, Any. Tys asi čekala jiný příběh.  


macecha
11. 01. 2013
Dát tip

Totiž, mám pocit, že  to přestává být o tetince, ale je to více o těch holčičkách ....


Děkuji, Any, opravím :)


macecha
11. 01. 2013
Dát tip

Jarmilko, máš tam na konci dva stejné odstavce ..... 

musím říci, že toto mne moc nezaujalo...


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru