Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Literární a výtvarná soutěž Marie Kodovské 2013

15. 01. 2013
2
8
3811
Autor
MAJKL65

Rýmařovský horizont a Středisko volného času
vyhlašují Literární a výtvarnou soutěž Marie Kodovské 2013

v kategoriích: poezie, próza, ilustrace

Na počátku roku 2013 vyhlašujeme nový ročník literární a výtvarné soutěže, kterou na paměť naivistické malířky a básnířky Marie Kodovské pořádá čtrnáctideník Rýmařovský horizont společně se SVČ Rýmařov už popáté. 

Jako v předchozích ročnících – nultém 2004, prvním 2006, druhém 2008 a třetím 2011 – mohou amatérští básníci, prozaici a výtvarníci zasílat na e-mailovou adresu redakce rymhor@seznam.cz nebo na poštovní adresu Rýmařovský horizont, Středisko volného času, Bartákova 21, 795 01 Rýmařov, své dosud nepublikované příspěvky – básně, povídky a fejetony, kresby a fotografie, z nichž budeme během roku vybírat ty nejzajímavější k otištění na stránkách našeho periodika. Zasláním příspěvku do soutěže autoři automaticky vyjadřují souhlas s jeho případnou gramatickou úpravou a zveřejněním. Nutnou podmínkou je opatření každého příspěvku jménem autora a kontaktem.

V kategorii poezie přijímáme básně a básnické cykly v rozsahu max. 10 stran, v prozaické kategorii texty v rozsahu max. 2 stran, v kategorii ilustrace přijímáme černobílé kresby, koláže a fotografie (barevné pouze s vědomím autorů, že se jejich charakter černobílou reprodukcí změní). Věková ani další omezení se nekladou. Nečitelné rukopisné texty a jinde publikované práce budou ze soutěže vyřazeny.

Soutěž bude otevřena do konce září tohoto roku, během října budou zaslané práce vyhodnoceny. Vítězové všech tří kategorií budou vyhlášeni při literárním večeru na konci letošního roku.

Zdenka Přikrylová, redakce RH


8 názorů

MAJKL65
21. 01. 2013
Dát tip

http://www.rymarov.cz/o-meste-historie/vyznamne-osobnosti/vsechny-strany

Marie Kodovská - malířka Narodila se 21. ledna 1912 v Korytné na Slovácku. Malovat začala až ve svých dvaapadesáti letech.S obrovským elánem a fantazií začala rozvíjet svůj talent. Ke své práci využívala nejrůznější podklady - papír, sklo, dřevo i zdivo. Vystavovat začala na Rýmařovsku, později mohli návštěvníci shlédnout její díla v galeriích nejen v naší republice, ale i v Norimberku, Madridu, Bostonu a Tokiu. Dílo Marie Kodovské je zastoupeno ve sbírkách Severočeské galerie v Litoměřicích a je součástí stálé výstavy v galerii naivního umění Maxe Fourneye v Paříži. Díla této umělkyně jsou plna kouzelných motivů a zářivých barev. Paní Marie Kodovská zemřela 12. listopadu roku 1992.


hynajs
18. 01. 2013
Dát tip

alfons omega: pche..víš prdlajs, koukni se na film "na půdě"


hynajs
17. 01. 2013
Dát tip

"Co to ta Sklodovská vysílá?"


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru