Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

R&E - Pohádky

09. 02. 2013
7
13
1617
Autor
VH64

Pohádky

To léto, co byly holčičky se mnou na Šumavě samy, bez maminky, jsem jim každý večer četl pohádky. Přistěhovala se k nim na spaní Mirunka, poslouchaly tři.

Renatka usínala skoro hned, možná dřív, než jsem dočetl první větu. Čekala to, tak si přeze mne alespoň přehodila nohu, abychom oba věděli, že tam jsme spolu, a spala. Druhá usínala Eliška a jen nejmladší Mirunka vydržela až do konce pohádky a ještě za rok si pamatovala jména skřítků.

Probouzel jsem se většinou někdy v noci u nich na podlaze, abych se jen rychle opláchl a šel do své postele.

Jednu noc jsem se tam probudil a nade mnou seděla nešťastně pobrekávající Renatka. Den předtím venku nastydla a teď nestačila vstát a počurala se. Nechtěl jsem budit ostatní dvě, jen jsem jí dal suché punčocháče a přenesl jí k sobě. Ráno ani nevěděla, proč tam je, druhé dvě taky nic netušily a ještě jí trochu záviděly. Babička nenápadně zaběhla převléct povlečení během snídaně a tak všechno, stejně jako v pohádkách před spaním, dobře dopadlo.


13 názorů

VH64
16. 02. 2013
Dát tip

Děkuji!


Můra73
16. 02. 2013
Dát tip

...  * :o)


helgard
09. 02. 2013
Dát tip

pište klidně o holčičkách....když budete psát tak, že to bude dávat smysl a bude to čtivé, tak jste rázem nad více než dvěma třetinami přispivatelů...:-)


VH64
09. 02. 2013
Dát tip

Děkuju!Až se cítím nesvůj, já si tady jen upouštím vzpomínek, bez snahy, bez nápadu a bez talentu...Ale, jestli neurazím, všechno, co má před názvem R&E je taky o holčičkách a budu dál přidávat.


helgard
09. 02. 2013
Dát tip

je to naprosto živoucí text.....tohle jsou ta díla, u kterých si říkám ...ještě řádek vždyť to určitě neskončilo......nádherné.


VH64
08. 02. 2013
Dát tip

Mě bila ze spaní G. To je taky jediné, co přeju panu K, kterého doufám tluče teď. Ale to jsou takové úsměvné věci, už mám minipísáníčko i o tom, někdy na něj taky dojde.


Zordon
08. 02. 2013
Dát tip

VH64Tak to můj bratr švagrou ze spánku bije. Stěžovala si, že když se dívá s dětma na Vinnetoua tak potom ze spaní rozpřahuje ruku a volá "pokajnů"


VH64
08. 02. 2013
Dát tip

Koukám, jak tady mám zatím pěkně nachlapíno. Žádná ženská! Děkuji pane Květoni!


VH64
08. 02. 2013
Dát tip

Zordon

Bývaly utahané, Šumava - vláček, kola, pěší túry...Co si tak vzpomínám, žádné z mrňat, se kterými jsem kdy sdílel spaní nebylo za kukačku a nevystrkávalo spoluspáče, je o čtrnáct let mladší bratr měl boxovací fintu, jak se ujistit, že není sám, a to jsme občas schytali pěstičkou do brady, do krku, kam se zrovna trefil. Jestli dál takhle bije švagrovou, to jsem se neptal.


Zordon
07. 02. 2013
Dát tip

Taky občas usínám na podlaze u strašího synka nebo se probouzím s hlavou na nočním stolku jsa z manželské postele vykopán tím mladším.U pohádky však neusíná ani jeden...spíš za mého falešného zpěvu kozáckých písní. Dík za milý text. *


VH64
07. 02. 2013
Dát tip

Vy jste bleskoví, pánové! Děkuju!


Čudla
07. 02. 2013
Dát tip

Líbí *


jé, to je milé...


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru