Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Tak jsi mi zase napsal. Gratuluji.

07. 03. 2013
2
8
975
Autor
Annabella

Určitě tě to stálo spoustu času a úsilí. Ale zatímco já jdu dál a nestojím ani na chvíli, ty jsi se prý hodně změnil.

Tak jsi mi zase napsal.
Vzpomínala jsem,
ale nenašla jsem žádné výročí,
kvůli kterému by ses měl obtžovat.
Navíc, 
už spolu tak půl roku nejsme, 
že jo.

A pak to přišlo.
Že ses přes to ještě nepřnes'.
Ale že se snažíš a já to znonvu otvírám.
Tak proč mi to říkáš?
Nebo jsi mi chtěl jen nadávat,
že jsem zapředla konverzaci,
kterou jsi zapředl ty?

Tak jsi mi zase napsal.
Nevyčítám ti to.
Ale mohl bys prosím přestat dělat na mě narážky?


8 názorů

Vaud
10. 04. 2014
Dát tip

mno - moc to není báseň a jsou tam asi 3 chyby (nechceš to opravit?)


moc povedené. někteří lidé se nikdy neotáčí, dokonce ani nekoukají kolem sebe. Někteří se otáčí s kanystrem od benzínu, a i kdyby chtěli, tak přes hořící mosty už nejde zpět. 


Annabella
12. 04. 2013
Dát tip

Možná je a možná není. Teď to nedovedu posoudit. Doufala jsem, že se neotočím, ale k některým věcem se musím pořád vracet.Pak by to chtělo poděkovat vesmíru. Lidé zapomínají snadno. Ale pak zákonitě přijde ta část, kdy si zase vzpomeneš, ne? O tu přece vždycky jde.


Benetka
12. 04. 2013
Dát tip
Myslela jsi,že jsi z těch,co se neotáčí,ale není tomu tak?Chápu to dobře? A ještě:Kdo si troufne říct kolik je MILOVAT DOST a kolik MILOVAT MÁLO...?Snad jen ať Bůh soudí... Jinak jsem měl v plánu sem dnes něco připsat,příjdu sem,a tady pár nových slůvek od Tebe.To nemůže být náhoda-Vesmír spojuje naše cesty. Chtěl jsem napsat že:UŽ JSEM ASI ZAPOMNĚL JAKÉ TO JE BÝT ZAMILOVANÝ.MILOVAT.A BÝT MILOVANÝ.

Annabella
11. 04. 2013
Dát tip

Možná. Já to neviděla. Věř svému srdci. Ale myslela jsem, že jsem z těch, co se neotáčí. Možná jsem jenom dost nemilovala.


Benetka
08. 03. 2013
Dát tip
Nejsem Bůh a tak nevím všechno. Ale myslím si,že kdyby ji miloval příliš,zůstal by stát na zastávce dokud by mu bus nezmizel z dohledu,a teprve pak by odešel. Možná máš ale pravdu. Někteří lidé se nikdy neotáčí.

Annabella
08. 03. 2013
Dát tip

To co říkáš je zvláštní.

Možná, že ji miloval dost, jen už to bylo příliš a nešlo to snést. Někteří lidé se nikdy neotáčí. Možná máš ale pravdu. Přesto mám pocit, že tam něco nesedí. Nevím co, tak ti to nevyvracím. 

Zkus s ní mluvit, pokud to půjde. Smutek se nedvěje sám.


Benetka
08. 03. 2013
Dát tip
Něco mi to připomnělo.Zážitek z dnešního rána.Přišel jsem na zastávku autobusu,ale dnes jsem tam nebyl první jako jindy.Dnes mě předběhla jedna dívka.Může jí být tak 18-19,a je moc moc hezká.Víc o ní nevím.Jindy je živá,odpoví na pozdrav,ale dnes ne.Dnes byla zamlklá a smutná.Tolik smutku v očích jsem už dlouho neviděl.No ale přílišnými pohledy jsem ji neobtěžoval.Když bus přijel ne všechna sedadla byla obsazena.Ona si však nesedla.Stála na plošince naproti druhých dveří.Celou cestu jsem ji měl na očích.Těsně před tím než byla má zastávka kde vystupuji se ze sedadla kousek za řidičem zvedl mladík a šel dozadu.Všiml jsem si,že má sádru na malíčku pravé ruky.Byl od pohledu tuctový.Myslel jsem,že bude vysedat,ale na místo toho přistoupil velmi těsně ke smutné dívce,a něco jí říkal.Slova slyšet nebylo.Ona mu neodpovídala,a uhýbala očima i tělem.Snažil se ji obejmout,a na konec i políbit.Uhnula hlavou a odstrčila ho od sebe.Vzdal to právě když bus zastavil.Otevřely se dveře,vystoupil(já za ním),a kráčel pryč.Ani jednou se neohlédl.Nemiluje ji dost. Myslím na tu smutnou dívku s čokoládovýma očima.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru