Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Na okraji jara

28. 03. 2013
5
4
1801
Autor
Movsar

Zelený čtvrtek

Včerejšek přinesl zradu na rtech, dnešek odnáší zvony do Říma a ještě není konec. Ani věk obraznosti nekončí. Kdeže. Jen jsme štětec svatého Lukáše svěřili Billu Gatesovi. Ikony tak blikají do tmy soukromých pokojů, ale pokoj nikomu nepřinášejí. Jen věčné těkání.

 

Vltava před Rudolfinem

Hladinu Vltavy polila světla lamp a rozezvučely vzrušené hlasy racků. Poslouchám je a doufám, že si jednou lidé na sebe upletou jinou přísnou maximu: Neznalost řeči racků neomlouvá. Bylo by načase.

 

Chvála Chvále bláznivosti

V renesanci prý byli blázni vypouštěni v lodích na širé moře. Mizeli tak jednou provždy z myslí čerstvě probuzených k rozumu, mizeli už v prvních vlnách. Dnes jsou ti samí blázni vypouštěni do televize, aby moderovali nejrůznější Superstar a VIP podniky. Tihle blázni jsou odsouzeni věčně se navracet s přílivem nových a nových dílů. Média a blázni nás tak poučují o myšlence věčného návratu téhož. Mějme je rádi.

 


4 názory

Josephina
16. 04. 2013
Dát tip

Ikony blikají do tmy soukromých pokojů, ale pokoj nikomu nepřinášejí. Jen věčné těkání.....


StvN
03. 04. 2013
Dát tip

Ta o blaznech ukazuje na jakousi zahorklost. Je jasne, ze moderatori nejsou blazni. 


Max Hutar
29. 03. 2013
Dát tip

hlavně ta prostřední, ta mě dostala.

a ta třetí.

ta první není špatná, ale ještě moc kusá.

*


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru