Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

úryvek z nevídanýho autobiografu

Výběr: Max Hutar
02. 05. 2013
17
16
2211

 

 

znovu na vrátnici, neuvěřitelno, povídám si s kamarádkou co taky slouží v týhle díře, v týhle  černý strouze na nápady a kouzla.. bavíme se o životě a smrti / jakjinak/ já jsem smyslová domorkuexpandující machina, nemiloosrdnej jako lvice a dekadentní jako rez na žebrákově noži: "na vše hledím prizmatem smrti" na malý děti, na malý starý, na štěňata, ale stále si udržuju  paradoxní euforii, mám těžiště v omamný fázi úžasu a dualistický šlahouny slunce mi prosvěcujou noci..
jsem rozkročen mezi díťetem jehož mysl se táhne jako mad med a nejnemilosrdnějším hořkobijcem cypřišem smutným.. svěcená voda mně voní víc než lidstvo a přesto mi soucit s ním trepanuje v duši díru kudy nezadržitelně teče boží světlo.. 
jsem třeštivej protimluv A kontrateze a paradox,  jsem donkichočtější než donkichot a mám v sobě blahovolný dualismus tibetskýho flákače, ale vole píčo poslouchám sex pistols poslouchám šopéna poslouchám sandru a  kdyby se zavíralo za kecy proti státu lidem zřízení tak bručím v daliborce víc než často.. 
vědci a bachaři přemýšlí způsobem z kterýho mě akorát bolí hlava, věčnost je vymezená sluncem a dá se zachytit při úplném drogovém přišlápnutí krku času, při šíleným spomalení běhu v chůzi, která je stále pomalejší a přesto se nenadále přelévá v trysk.. čas daliborky odtekl jako středověký svinstvo..
a hirošimou protekly řeky květin a myšlenky na zánik přicházejí až coby demoliční dvoutečky na úplnej the end: sedám si do otočnýho nehostinýho kovovýho křesla z padesátejch, cítím mrtvé i živé cítím zvlášťní tresť mezi zuby - cítím život mezi dvěma křečemi srdce a to sedátko by mohlo hovořit, o hnusu samém.. je to odporný jak lidi všude plivou svoji dna, navíc toto neuniklo fízlo-vědcům a rozšťourali forenzní genetiku tak, že změnit identitu, nebo opatřit si tělo je hrozně těžký ba nemožný a já bych tohle zrovna potřeboval, se zdejchnout a vrátit se kníratej a očištenej nikoliv ze svý ale z jejich matérie, ani z toho nekouká něco co by obohatilo nebo pohnulo s lógrovejma rybníkama života.. 
ovšem pravděpodobně na takovýhle zdrav.soc mrdovině mě uvařej, mě titána ztracenosti mě nesmírnýho pasáka troubles  zvolně zlovolnýho a odporně psychologického hocha, mě největšího borce ve vybice co se kdy promasturboval základkou.. /v tom jsem jel velmi brzy pak ne a pak zas velmi pozdě, muhe/  král vysílá do boje sám sebe.. 
je třeba zaplnit průrvu zející po bieblovi, klímovi, magorovi, breijským, sofistikovanej metafyzickej partizánskej odboj.. 
pravda je  tlustej  trilobita v prachu evolutující do marnejch lidovělidovejch lidiopiček a nikde žádnej gepart ani sloni s urnama, no do píči, tak to dík bejby.. 
s tímhle slizem mě uvařej a přihoděj nakládanýho balzaca, kterej ne a ne přestat bejt dobrej.. ahh, ještě že se neposírám z velkých osudů ani z shakespearovský dikce a trojhlavý dokonalosti. 
vyspěl jsem, jako kámen omývanej ledovým labem vrchlabím a do rozprasklý nahoty vybělenej sluncem, dobře jsem se napápl v nížině a vydal se hledat svoje sandonoriko.. a pak už jsem nežral nikdy.. 
má kamarádka smrt je řízná taky ale žensky, to znamená zatížená vazbama na přežití času + dobrá empatie na zákony divočiny atd. /překračování nad meze vlastního života, oběť, ta bývá výsadou mužů, dost možná pitomá jako gumový rohlíky rozžvejklý na silnici papalášskou tatrou 603/
a ženy jsou horký zemský jádro a vůle k funkční oscilaci a lascivaci, zatímco muž je v čistý formě jako kataklyzma.. hmm.. 
ženy jsou horký kameny z vesmíru roztočený na kapce krve jako obelisky kolem kterých se obtáčí svůdnej život a absolutním středem toho všeho je samozřejmě  kunda.. i pangea  nakonec roztáhla nohy aby se ten cirkus motal a točil nějak inteligentně, přesto to máme tutový, braši.. slunce to v nás jednou rozpálí fakt řácky, jak to Morrison ani nemyslel, jo moment to napsal Krieger.. každop. to bude šlechta generace v očekávánání konce konců - u Slunců, to by se Jimovi líbilo...
je to zvláštní, pokud nezariskujete s brokovnicí namířenou přímo na komoru spánku přímo na kapotu mysli něco vám bude chybět a dozrajete jako nicmoc ročník valašskejch trnek.. jojo, bez akutní hrozby a smrtelnýho dechu dne nepoložís se dost obratně do fialovýho vánku noci .. 
přesto se v doorsovský epoše  našlo dost kokotů kteří tvrdili že Roby není zas tak dobrej kytarista a Jim že neumí zpívat! kristovanoho, kritik je mimo snad úplně vždycky, protože má nevyvinutý ba zahnilý centrum pro proroctví a pokrok.. 
já sám jsem toho důkazem Jiřík X jim to naservíroval pod nos a ti šoumeni troubící prdelí na hřebeny v řetězovce většinu času oblbující uhrovatý pičky a přátele trocheje, zaraženě mlčí, vyraženě mlčí, podraženě mlčí, aby se v tom koza vyválela.. hehe
a doors dojeli do kongresáku, byli jsem na nich se svojí láskou kdysi a pobrečel si radostí při crystal ship a i když Jim to hovado nedorazil, protože se sjel u zpěváčků perníkem, zlomil ho plotem piv a tágem se vrátil na ruzyň..  a když šel turnikety byl ještě tak sjetej,  že ho mohli klíďo zabásnout za pašování, zatímco já byl trochu znechucenej z manzárka, byl až moc hollywood ale robby nastoupil bos ve svejch 301čkách, hnusnejch a vydutejch /opravdu někteří velcí umělci jsou takhle hráblí, že choděj jak dobytci/ skoro vždycky to je lež, ale michelangelovi to věřím a váchalovi a rejnkům, hlavně tý jeho pařížance co s ním sestoupila do mentálního lágru normalizace atd.. 
chvíle kdy jsme mohli radostně věšet komanče je pryč a já na to jebu se s někým nebo s něčím takovým zaobírat teď..  když vyloučíte čt24,  zlo zmizí, politika je živá jen z paskřivýho zájmu až úplnýho potentočkování se prostých sprostých, politika nikdy neměla s mým životem nic společnýho a taky do něho nijak nezasáhla ač mě různí paranoiové  tvrdí že já rozhoduju a že je nutný volit a že když nevolím, tak že vlastně volím ksč.. muhee
jim se sjel u zpěváčků 90 let a nedorazil, zatímco já brečel radostí při back door manovi, zatímco kalifornský slunce rozklížilo prahu a v tom vedru začaly pukat koleje a blue tramvaj nás vezla - nás nemálo, nás dva.. některá stébla se zlomila v kolenách a některá srdce zledvinovatěla, ale my dva ne-e, "you dont know, but the little girl understand.."

 


16 názorů

Max Hutar
16. 05. 2013
Dát tip

hudba pramenů tady, pdf rulez


Březinu jsem téměř vůbec nečetl Maxi ale asi taky rád pořádnej astrál! :) díky, mysterium výkladu, to je fajn..

 


Max Hutar
15. 05. 2013
Dát tip

což o to, s obsahem tys nikdy neměl problém, ty jsi vyšel z obsahu, forma ti někdy haprovala.

čtu to podruhý, zas je to jiný. některý věty evokujou i březinovy eseje, četl jsi někdy hudbu pramenů? viz např.

"ženy jsou horký kameny z vesmíru roztočený na kapce krve jako obelisky kolem kterých se obtáčí svůdnej život"

"jsem rozkročen mezi díťetem jehož mysl se táhne jako mad med a nejnemilosrdnějším hořkobijcem cypřišem smutným."

"vyspěl jsem, jako kámen omývanej ledovým labem vrchlabím a do rozprasklý nahoty vybělenej sluncem, dobře jsem se napápl v nížině a vydal se hledat svoje sandonoriko."


díky lidi* ano Maxi nefiltrovanej ležák ale vobsahovej taky žejo.. :) 

 


Levi
15. 05. 2013
Dát tip

je to tak! skvělý, žes zase něco přihodil, studna nevyschla, tryská to tam vostopéro.


Max Hutar
08. 05. 2013
Dát tip

Svýho času ti bylo možný vyčítat, že jdeš moc po obsahu a málo po formě. Tady jde ale jen o formu - o vulkanickou modulaci toho toku řeči, co se se syčením valí z kráteru do moře.

Klidně bych si v tom četl dýl, protože tohle není o tom, přečíst si, ale číst si v, věc, kterou tu začal Henry Miller. Na něj to asi navazuje nejvíc.


Kuchot
05. 05. 2013
Dát tip

ja mam radost, ze ctu, ze zijes, vole


Petr.II
05. 05. 2013
Dát tip

*


Dave Lister
05. 05. 2013
Dát tip

né žádná hvězdice vod davea nebudéé já žeru jen Božskýho Tonyho navždycky a Jima taky a JXD jen někdy ale magii tam vidím a  eště se stavím



Metta
03. 05. 2013
Dát tip

little girl****


***


Max Hutar
03. 05. 2013
Dát tip

***


srozumeni
03. 05. 2013
Dát tip
***

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru