Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Domov II. recenze + 1.díl

07. 05. 2013
0
0
1030
Autor
katt-chan

Recenze

 

Jistě si pamatujete povídku Domov kdo jste jí četli a tak jsem na přání čtenářů napsala druhou řadu. V tomto pokračování se dozvíte co se stalo s Narutovým kamarádem Shikamarem v dětském domově ještě v době kdy žil. Sasuke se bude snažit Naruta naučit ovládat svou nově nalezenou sílu a chudák Kakashi si bude muset nějakou tu chvilku počkat než se vrátí domů do svého pohodlného křesílka u krbu a dohlížení nad svými bláznivými synovci. Co se povede vyčenichat věrnému domácímu mazlíčkovi Sorovi a samozřejmě pomsta sociální pracovnici alias vyschlé švestce, kterou známe z prvního řady. To vše a snad i více v nové řadě.

 

1.díl  Domov II.

Už mě nebaví ležet na posteli a koukat do okna je to hrozně dlouhý než přijdou kluci na návštěvu. Já už chci domů. Modlil se Kakashi ke všem svatým a přitom proklínal řidiče, který ujel z místa nehody. Kdyby tehdá zavolal včas sanitku nemusel se do dlouhého kómatu vůbec dostat. Dobře si vzpomínám jak ke mě  Naruto se Sasukem chodili každý den. Dnes tomu bude stejně jako několik týdnů předtím s tím rozdílem, že jsem vzhůru. Jakou měl Naruto radost, když jsem se na něj podíval, jak ty jeho jiskřící modrá očka zářila radostí a štěstím. „Dobrý den pane Hatake Kakashi tak dneska vás čekají dvě rehabilitace a pak vás odvezeme zpátky na pokoj.“ Říkala příjemná sestřička a poslala pro dva zřízence, aby mě odvezli na vozíku do rehabilitačního centra na jiném patře. Zase to bude tak bolet a všechno jen kvůli dlouhýmu ležení v posteli. Kdo by řekl, že pak neudělám ani krok a sotva v třesoucích se rukou udržím lžičku. Kluci s toho měli srandu, ale mě to tak nepřipadá, když vím, že jsem slabší než batole. Jen co budu doma tak začnu lehký trénink jako za mlada jestli mě nekřupne v kříži, už nejsem nejmladší, ale rozhodně si nenechám ujít Narutův trénink. Z přemýšlení mě vytrhla prudká bolest v levé noze jak se snažila rehabilitační sestra uvolnit a rozpohybovat můj kotník. Řezavá bolest se stupňovala, až jsem myslel, že vylítnu z kůže a pak se pozvolna vytrácela. „Potřebujete pohyb!“ Prohlásila korpulentní sestra a trhla s celou nohou až mi luplo v kotníku. To je mučitelka a svíral jsem zuby, jen abych nevykřikl bolestí. Nechala mě chvíli ležet a pak odvést na procvičování, už teď jsem byl jak převálcovanej to ostatní mi moc nepřidalo, když konečně dorazili kluci tak jsem spal.

„Strýčku? Spíš?“ Ptal se Naruto a Sasuke jen kroutil hlavou. „Jak se ho můžeš ptát, vidíš přece, že chrní.“ Nejsem jasnovidec pomyslel si Naruto a potichu si sednul do křesílka vedle postele, když už dosedal tak křesílko zaprotestovalo vrzy vrz. „Ty pako to si nepamatuješ, že tohle vrže.“ Obořil se na něj Sasuke a sednul si do druhýho, který se rovnou rozpadlo a Sasuke skončil zas na zemi. Naruto se začal řehňat na celou nemocnici, až přišel doktor, když viděl co ty dva zase provedli jen nad tím mávnul rukou a šel si po své práci. Kakashiho už tenhle šílený rámus probral a zůstal civět na své dva svěřence. No jo hotovej blázinec to mi scházelo a začal se smát. To upoutalo pozornost těch dvou a hned se zajímali jak se mu daří a co je nového, ale museli počkat až se vysměje, jinak by mu nerozuměli ani slovo. „Pořad jste tak nezodpovědný. Jak se vám to mohlo podařit takhle rozmlátit židli?“ Divil se Kakashi a ukázal pár kousků dřeva. „No to samo.“ Tvrdil Sasuke a přitom se vrtal keckou v podlaze. Naruto jen přikyvoval a pohoupával se na židli, která držela jen silou vůle a pořád vrzala a najednou se to stalo. „Auvajs!“ Naruto se rozplácl na podlaze a další židle byla na maděru. To už Kakashi doslova pěnil a chtěl vstát z postele, ale místo toho, aby se postavil slítnul hned vedle Naruta. „Doprčic, zatracená práce!“ Zanadával a snažil se chytit postele. V ten moment kdy se Sasuke chechtal až se za břicho popadal a Naruto s Kakashim se váleli na zemi mezi kousky rozbitých židlí vešel doktor na vizitu. Nejdřív se díval z jednoho na druhého a pak se juknul na číslo pokoje a hned věděl, která bije už předtím mu kolega vyprávěl co je to tady za cvokárnu a tak vše přešel mlčením a tichým smíchem. Naruto se Sasukem pomohli strýčkovi zpátky do postele. „Já se moc omlouvám za své synovce..“ Začal vysvětlovat co se stalo, ale doktor ho přerušil. „ V pořádku ty židle byli stejně na odpis.“ A dál to nekomentoval. Podíval se na výsledky vyšetření co byli zapsány v kartě a zase odešel. „Divnej doktor co?“ Okomentoval vizitu Naruto, ale to ještě všichni nevěděli, že jakmile doktor došel na ošetřovnu svalil se smíchy na lehátko. Rozhodně tam ještě někdy musím zajít, než Hatakeho pošlou domů takhle jsem se nezasmál už pěkně dlouho.

Mezitím se v pokoji domlouvali tři spiklenci na noční akci. Sice se jeden nemohl hýbat, ale mozek a strategické myšlení napomohlo k tomu vymyslet skvělí plán. Naruto a Sasuke budou mít plné ruce práce, až nastane tma a půjdou omrknout sirotčinec odkud Naruto utekl, sice to dalo práci přesvědčit ho, aby se tam vrátil, ale nakonec se povedlo. „Tak takhle to provedeme.“ Domluvili se a tím návštěva u strýčka skončila, protože se museli připravit na cestu. 

    


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru