Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

MHD aneb vůně, slušnost a ticho

08. 05. 2013
1
5
1220
Autor
BarBi28

Denně se v MHD setkávám s nejrůznějšími blázny, cvoky, zkouřenými feťáky, neslušnými občany naší menšiny. A myslím, že nejen já. Nevím, jestli je pravidlem revizorů vždy lapit jen slušné lidi, kteří měli zrovna ,,den blbec" a zapomněli si svou kartu či lístek. To nikoho nezajímá. Šup! A můžou se radovat z tisícikorunové pokuty. Revizoři jakoby nechtěli vidět bezdomovce, páchnoucího hůř než všechny kanály světa, jenž se radostně rozvaluje na čtyř sedačce a svými vydrbanými prsty boří TUC sušenky do másla. Pochoutku spláchne červeným krabicákem a je mu hej! Bodejť by ne, když je pro okolí neviditelný a nikdo se k němu nechce ani přiblížit. Raději prchá na druhý konec tramvaje.
Denně v MHD slyším sprosté nadávky. Ostré a peprné jako chilli papričky. Kdybych je zde měla všechny vypsat, vypotřebovala bych celé hvězdné nebe, abych ukryla jejich otřesné názvy. Pokud se někomu tato mluva líbí, tak prosím. Ale ať ji pro-bo-ha neřve přes celý trolejbus. Raději unikám do světa hudby. 
Denně v MHD nevěřícně kroutím hlavou nad tím, jak nějací lidé mohou být tak neslušní a netolerantní k okolí. Příště si také zkusím neštípnout lístek, blokovat východ, křičet a dělat povyk. Vezmu si smradlavého psa bez náhubku, zaberu si celý zadní prostor pro sebe, abych konečně poznala tento jistě úžasný pocit svobody a bezúhonnosti i z druhé strany. 


5 názorů

BarBi28
16. 08. 2013
Dát tip

BUDE!:/ 


Kočkodan
16. 08. 2013
Dát tip
Kdyz si s sebou vezmes psa, nebude to trápení zvírat? :-)

BarBi28
19. 05. 2013
Dát tip

to je dobrý nápad! na napatlání pleti bych zapomněla:DD

 


Acute
18. 05. 2013
Dát tip

minule som sa zviezol MHDčkou po roku asi, aby som si vychutnal všetky vychytávky cestovania nou :)

inak ked to budes skusat.... potri si dokladne plet :D


clovrdik
17. 05. 2013
Dát tip

zkus to a dej pak vědět, jak to dopadlo :-)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru