Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Balím

11. 05. 2013
8
8
902

Jen malé zamyšlení...

Balím. Kufr plný a seznam nekonečný. Roztrhala byt ten papír, co mi diktuje, jaké věci potřebuju a bez kterých nedokážu prý žít. Kalhoty letní, pláštěnku proti dešti, krém proti slunci, sprej na klíšťata a náplasti na puchýře. Tři trička, nevyluštitelné křížovky, polévku v pytlíku a ponožky náhradní.

Kufr už ve švech praská a přeci v něm není to co bych ráda, co mi v životě schází. To žádné zavazadlo nepojme a žádný seznam nepodchytí.

Deštěm nechám se zmáčet, sluncem spálit a risknu i přisátí krvežíznivého klíštěte, jen když kapičku splněných  mých tuh podaří se mi do kufru dát.  Vyhodím pastu na zuby a nechám je zkazit. Krém proti vráskám vrátím na polici. Teď je tu místa dost na kousek štěstí. A kdyby snad chtělo štěstíčko přivést kamarády, vzdám se i triček sportovních i ručníků a prášků proti bolení hlavy.

Proč tolik věcí bezcenných  kolem sebe mám a ty s cenou končí v koši ? 


8 názorů

Adriano, díky!


stáváme se otroky svých nahromaděných věcí, a přesto si život bez nich neumíme představit, ale získat je bývá mnohem snazší, než získat přátelství a spokojenost se svým životem, to se musíme sakra ohánět a recept na to žádný není, hodně štěstí přeje AB, nejen na cesty do přírody, T


rts, díky! Někde jsem četla, že okolo sebe hromadíme věci, protože si myslíme, že tím odeženeme smrt. No, nevím, v každém případě nás to omezuje.

Diano, to je pravda. Taky máš někdy pocit, že sloužíme svým věcem, namísto toho, aby ony sloužily nám? Díky za zastavení!

srozumeni, iluze jsou důležité, když si představujeme, že je svět lepší, snažíme se ho také takový mít, udělat. Díky!

 

Day_light, díky!

 

Dave Lister, peníze jsou fajn, těm se nebráním, pokud jsou, dávají člověku jistou svobodu a pokud to není pro člověka to hlavní a dokáže si cenit víc jiných hodnot, je to v pořádku. Ale většinou kvůli nim člověk zmarní většinu svého drahoceného času v práci :-). 

Díky za zastavení,  Jo, a moc se mi líbí tvůj nick, taky jsem fanda Red Dwarf :-).

 

 


Dave Lister
12. 05. 2013
Dát tip

jo taky bych dala fůru peněz

třeba kdyby to "dřív " bylo "dnes"- teda to je text jedný písně

akorát já furt nemám prachy

ale to mě netrápí jen to, že nemám to, co kdysi

dobře to pochytilas


Day_light
11. 05. 2013
Dát tip

Pěkné ...TIP


srozumeni
11. 05. 2013
Dát tip
Pekne,hned me to inspirovalo k zamysleni. Ja si jeste balim na cesty iluze,ale ty zas tolik mista nezaberou a vetsinou je stejne nekde ztratim...***

Diana
11. 05. 2013
Dát tip
Úplně tě chápu. Já uvažuji ještě takto: Čím méně věcí potřebuji, tím jsem svobodnější :-)*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru