Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Souznění lesních jahod

23. 05. 2013
11
5
1836
Autor
Movsar

Pár železničních skic.  

Souznění lesních jahod

Zatímco za oknem mokne nádražní secese, vlak se dal do pohybu. Už kousek za Prahou se počasí a krajina mění v souznění lesních jahod. A nechybí ani kružnice úst, kreslená do vzduchu železným bodcem lokomotivy. Jen chuť si musíš přimyslet sám. Ta v ceně jízdenky není.

 

Galaktický harddisk

Třeba se všechny naše příběhy zapisují na nějaký obrovský galaktický harddisk. A usedá na ně prach a miliardy let. Fyzika je krátká určit, zda se stávají spíše časem, nebo prostorem. Ale i ona je jen příběhem, jedním z mnoha. A třeba si i její data někdo tam za temnou skrumáží rozmazaných planet čte. A chechtá se.

 

Baroko

V Moravičanech se o svit slunce opírá barokní kostelík. Tak jako ani v podvečer nepůsobí slunce unaveně, ještě ani ve věku pozdějším než pozdním nepůsobí baroko nikterak sklesle.

 

High voltage

U Žichlínku v poli malá elektrárna. Dráty tu visí přes sebe jak na břehu natažené rybářské sítě. Nebo jako šňůry maminek sušících prádlo. Ale zkus se dotknout, hošánku! High voltage. Možná že právě sem se chodí dobíjet Hudečkův noční chodec. A pak zpátky do města.


5 názorů

Josephina
28. 05. 2013
Dát tip

nic se nikam nezapisuje a technokrati nevyhrajou!


Zbora
23. 05. 2013
Dát tip

Paráda.


sharik
23. 05. 2013
Dát tip

super! obzvlášť první a i ta druhá je moc fajn


e.eucrow
23. 05. 2013
Dát tip

skvele sa citalo. pre mna fajn, napadite, obrazne*


Max Hutar
22. 05. 2013
Dát tip

High voltage rock'n'roll, zpíval Bon Scott, dokud se nerozhodl, že by AC/DC prospěla výměna frontmana a pořádně temný album.

Jahody, baroko, krev...*


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru