Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Poprvé

23. 05. 2013
2
5
773
Autor
ThatGuy

Není to poprvé

co stojím bez dechu

osamocen v sedmým pádu

 

Bez slz a bez krve

co vedou k úspěchům

jenž předchází velkým pádům

 

Není to poprvé

zatrpkle zahořklý

zbavený sebeklamu

 

Seberu reservé

ze stolu pro hosty

a vlezu do županu

 

Není to poprvé

co jsem si tebou jist

a nemyslím to vážně

 

Aniž mi zatrne

láska a nenávist

zůstanou rovnovážné


5 názorů

Sebestova
30. 12. 2013
Dát tip

Taky jsem hned chtěla upozornit na tu hrubku. Jinak mi připadá, že hraní se slovy je nadřazeno smyslu sdělení a to není dobré.


Tramontane
24. 05. 2013
Dát tip

Nevím, co dělá korektor nebo ne, ale správně by mělo být "úspěchům jež předcházejí". Komentáře typu - není to úplně špatné, vcelku slušná práce - to jsou jen fluskule - k ničemu. Vyzdvihla bych pátou strofu, stejně jako překvapivé "vlezení do županu". Naopak mi vadí často používané fráze - stát bez dechu, úspěchy předcházející pádům, zbavený sebeklamu a jazyková nerovnovážnost (osamocen - zní knižně, sedmým - je nespisovné) - prostě mi to nejde přes ucho, ale to spojení významově nese náboj originality, ten samý případ je, když na jednom řádku použiješ hovorové "co" a hned na dalším řádku "jenž"...Celkově text drží pohromadě, ale přijde mi, že je to jen takové to hraní si na rýmy, to nemyslím nějak špatně, občas z toho vzejde sympatická věc, třeba jako tahle...L.


Lucie-at
23. 05. 2013
Dát tip

jo, závěr nic moc, ale jinak je to vzhledem k tématu vcelku slušná práce... 


Jo, tohle není úplně špatné. Tipuji*


Safián
23. 05. 2013
Dát tip

Trochu ses z toho v závěru vyvlíknul. Rytmicky, až na 3. verše v 1. a ve 2. strofě, dobré. Je sice pravda, že je často přijatelné, nebo dokonce pěkné, vložit do metricky jasné básně jiný verš, ale tento případ to asi nebude. Jinak se mi to docela líbilo.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru