Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Instruktáž

24. 05. 2013
4
8
848
Autor
Dreamy Angel

 

  Já fakt netuším, kde je chyba. Všechno probíhalo tak, jak mi napsala. Jednou mi do schránky přišel dopis, ve kterém stálo: „Ahoj Jaromíre. Jmenuju Soňa a myslím si, že jsi pro mě ten pravý. Když budeš postupovat přesně podle mého návodu, bude všechno v pořádku. Ve čtvrtek, 20. června půjdu přesně v jednu hodinu Kaprovou ulicí směrem ke Staroměstskému náměstí. V ruce budu mít skripta. Ty do mě vrazíš a rozsypeš je, pak mi je pomůžeš sebrat a pozveš mě na kafe. Všechno jasný? Těším se! Tvoje Soňa.“ Udělal jsem to. Na kafi mi dala další lístek s instrukcemi. Napsala tam, co všechno má ráda a co nesnáší, kam jí mám vzít příště a přespříště a kam s ní nemám nikdy chodit, co si mám vzít na sebe i jak se mám chovat. Vlastně tam toho bylo ještě mnohem víc. Jak jí mám oslovovat, co mám dělat, když potkáme nějaké její kamarády, co bych měl začít i přestat dělat aby mě mohla mít ráda.  Docela úspěšně jsem to zvládal. Její okolí mě milovalo a ona měla konečně ideálního partnera.  

  Za pár měsíců byla svatba. Všechno naplánovala ona společně se svojí matkou. Mně to nevadilo, ve všem jsem jí poslechl. Jen ta růžová košile se mi úplně nezamlouvala a puntíkatý motýlek trochu škrtil, ale přežil jsem to. Skoro nikdo se mi nesmál a mojí babičce se to dokonce líbilo. Jsem rád, že jí konečně přidělili toho slepeckého psa a ona se mohla dojít podívat na obřad. Naši tam nebyli. Odmítli se koukat jak se „zcela dobrovolně vydávám všanc tý šílený holce“ (tak to řekla máma). Teď jsme na líbánkách, v úžasně luxusním hotelu na Kanárech. Soně se tady moc líbí. A já? Musel jsem si na tu dovolenou vzít hypotéku. A fakt nevím. Nevím, čím to je, ale já prostě nejsem šťastný. Nemiluju jí a ona mě asi taky ne. Ráda mě má, to ano, jsem prý ideální. Přesně tak, jak to chtěla. Dodržuju přece instrukce, ne? Zítra mi dá novou brožurku jak se chovat v manželství. 

 

 

Mým drahým čtenářům: Kdybyste náhodou potkali takovou Soňu, nevrážejte do ní!

 

8 názorů

Lucie-at
05. 06. 2013
Dát tip

jako jo, jde to... inovativne bych tu promluvu ke ctenarum vymazala, ale ja uz jsem proste takova :D


Je tam drobná inovace... co vy na to? 


Díky. Já si právě nebyla jistá, že by si to každý takhle domyslel, ale v tom je možná to kouzlo. :-) 


Jonash
03. 06. 2013
Dát tip

Pro mě je tam také zbytečné.. ale to je samozřejmě na tobě. Ale připadne mi že v tu chvíli jsi jak ta Soňa.. hezky jsi nám řekla co máme a nemáme dělat..  spíš by se mi zamlouvalo, aby si to každej mohl už domyslet sám.. :) Ale jinak moc pěkné :)


Tak, chyby jsou snad všechny opraveny. Moc se omlouvám, byla to taková rychlovka a nějak jsem si ji po sobě ani nepřečetla. Děkuji za kritiky, velmi mě povzbudily! :-) A Lucie, to vysvětlení tam ponechám... tak nějak k tomu podle mě patří. ;) 


Ne mně se tahle povídka kratičká líbí moc. I ta pointa s doslovem. I to slovo "degen", které se mi zdá sem docela dobře padne. Jen bych si dílko jako autor po sobě i po zveřejnění ještě několikrát přečetl. Tím pádem bych na místě autora přišel na překlepy a tyto následně opravil. Ať si korektoři-- Nosičové světla říkají co , chtějí, konstruktívního se od nich pod tímto dílkem  nedočkal ani autor ani ostatní čtenáři. Bohužel, zdá se mi, zase  jsou to jen pro mne nepochopitelné výlevy rádobykorektorů.

Zaujalo mne, Anděli,  že dívka jako Ty píše takovéhle skoroživotní rady určené mužům. Myslím, že je docela dobré a zajímavé, podívat se na svět skrz ženské nerůžové brýle.

Já tip dávám s absolutním klidem i za to, že mi Tvoje dílko pozvedlo po ránu náladu i morálku.

Zdar a sílu Anděli!

Jirka Štěpánek

 

 

 


Lucie-at
25. 05. 2013
Dát tip

hele... možná je tu blbejch dost, ale to vysvětlení na konci to podle mě dost schazuje... přesto se mi to líbí a budu dělat, že jsem to neviděla...


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru