Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Sépiové kosti

27. 05. 2013
9
8
1899
Autor
Movsar

Sépiové kosti

Mrak nad Strahovem je jako obrovská sépiová kost. Když nemáme moře pod nohama, je nám dovoleno alepoň za ním zdvihat hlavy. A když nemůžeme při západu slunce bosí chodit pláží, můžeme si alespoň na nábřeží ukazovat mraky podobné sépiovým kostem. Svět je malý.

 

Jaro

Zahrádky, pivo a zbytečné řeči. Ať už chmel nebo šeříky, vše opíjí. A taky kamaše vtlačené do zadnic žen. Jaro diktuje.

 

Noc

Robotické chapadlo noci už pomilionté vypovědělo smlouvu dni a jen žena s podivuhodným jménem Toyen odmítá předat erár. Kdo se s ní o něj bude soudit, komu vlastně patří sny? Kdo tou žalobou odkryje tvář?

 

Japonky

Jde zástup Japonek pod Muzeem, táhnou za sebou obří kufry na kolečkách a v nich vycházející slunce v prášku. Jdou z posledních sil, drobná bledá tělíčka se jim kymácejí ze strany na stranu, jsou jako loďky na vlnách. Praha je unáší spodním proudem k Vinohradům. Jen neztroskotat.

 

Louže

Je sobota ráno, město se proměnilo ve velkou louži a na smíchovském nádraží člověk převlečený za pizzu láká opozdilé flamendry k občerstvení. Možná i on bude doplňovat síly u některého ze stánků na levnou krásu, až pak večer padne do kaluže. Těsto jeho kostýmu rozmokne a snad i nabobtná, jako bobtnají a moknou plány sobotní noci.

 

 

 


8 názorů

Josephina
28. 05. 2013
Dát tip

a jaké jsou tvé plány sobotní noci?


Movsar
28. 05. 2013
Dát tip

díky přátelé za čtení.


Agibail
27. 05. 2013
Dát tip

pěkné moc *


Diana
27. 05. 2013
Dát tip
Zajímavé, výstižné, hezké *

Lucie-at
27. 05. 2013
Dát tip

ten poslední je moc kýčovitej ale jinak dobrý


prijde mi to cele moc pateticke....mas rozhodne lepsi....ostatne s laskou stale vzpominam na Ivose, ktery ucitil prijemny tlak v konecniku


Max Hutar
25. 05. 2013
Dát tip

první a poslední*


e.eucrow
25. 05. 2013
Dát tip

ano, ano. velmi dobre napisane, atmosfericke, obrazotvorne. tvoje veci sa mi pozdavaju stale viac a viac *


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru