Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Není les jako les

04. 06. 2013
24
31
2541

Nevím jestli jste si toho všimli, ale mezi českým a americkým lesem je obrovský rozdíl. Ne že bych někdy v americkém lese byla, pochopitelně, dívám se však na filmy a přímo to bije do oči.

V naších lesích jsem pobývala za život už mockrát. Mám les ráda. Hezky to tam voní, zpívají ptáčci, rostou houby, maliny, borůvky a podobně. Les je zelený, mech je zelený, světlo je zelené, klid a pohodička.

Naproti tomu americký les je nesmírně nebezpečný. Každý, bez rozdílu. Když vidím ve filmu les, okamžitě ztuhnu v očekávání věci příštích.

Sami Američané se lesů bojí, vyjma nerozumných tinejdžrů, a i mezi nimi se najdou rozumní jedinci s respektem.

V americkém lese číhá nebezpečí na každém kroku. Jednak divá zvěř. Obrovští medvědi, vlci a malá zákeřná zvířátka, která jen čekají až se objeví nerozumný člověk a okamžitě mu jdou po krku.

Zvířata však nejsou nic proti dalším hrůzám, číhajícím na hloupé turisty.

V každém lese pobývá minimálně jeden sériový vrah. Žijí tam mutované rodiny, mající v oblibě lidské maso. Často se stává, že celé vesničky, čítající něco kolem sta obyvatel a tvářící se na první pohled přívětivě a přátelsky, jsou ve skutečnosti domovem odporných kanibalských zrůd, šerifem počínaje, starostou konče.

V amerických lesích straší. Jsou plné dřevěných chatiček, obydlených duchy nejhrubšího zrna. Jsou to krvelačné bestie, vraždící nebohé návštěvníky tím nejzvrhlejším způsobem, jaký si jen dokážete, či spíš ani nedokážete představit.

Co víc, tyto zrůdy jsou s lesem smluvené a pokud se nějaké oběti podaří uniknout, dílo zkázy dokoná sama příroda. A není to smrt jen tak ledajaká. Třeba vyhladovění, vyčerpání, dehydratace, jak by rozumný člověk předpokládal. Kdepak. V amerických lesích rostou vraždící rostliny. Omotají končetiny oběti pohyblivými stvoly, odvlečou ji do houštin, zardousí a pozřou.

K těm strašidelným domkům většinou vede prastarý polorozbořený most. U nás by nebylo řeči, aby takový most vůbec existoval, natož, aby na něj mohla vjet auta. Tam to nevadí. Stačí rezavá cedulka, vjezd na vlastní nebezpečí a basta.

Návštěvníci na most pochopitelně vjedou. Oči vykulené, dívky ječí strachy. Most třeští a za autem se hroutí. Je jasné, že cesta zpět je nadobro uzavřená. Lidé v autě si však jen oddechnou, že neskončili v rokli a salam. Nějak bylo, nějak bude. Je jasné, že tato benevolence nahrává do karet duchům, slastně již vyčkávajícím na své oběti.

Často se však stane, že aspoň jeden člen výpravy unikne. Je to vždy ten nejslabší článek řetězu. Většinou drobná vystrašená dívka.

To ani nemluvím o tom, že v posledních létech se v amerických lesech daří zombíkům. Ono, logicky, kde jinde by se tito mohli tak lehce skrýt, než v lese, že jo.

A proto radím, pokud se náhodou vydáte do Ameriky, nikdy, ale opravdu nikdy tam nechoďte do lesa. Škaredě by se vám to vymstilo.

Navštivte naše lesy. U nás na vás může skočit leda tak kůrovec a ten lidí nežere.

 

 

 


31 názorů

..jooo..to je vonaaa???

..připadala mi ňák povědomá:))


clovrdik
07. 08. 2013
Dát tip

já bych to tak optimisticky neviděl; vlezeš do lesa na palouček a co nevidíš? Maková panenka (vzhledem k oblíkání a způsobu života nelze pochybovat o její nárosnosti). A už tě vleče k rybníčku, kde čeká na každé žbluňknutí v rákosí zkrachovalý prodejce oblečení a jiných nezbytností Rákosníček. A to pak jednomu zbývá pramálo šance. A nakonec, i kdyby přeci jenom, dílo zkázy spolehlivě dokonají bezdíci Křemílek a Vochomůrka ve své pařezové chaloupce.

Mimochodem - ta babka z motorovkou v Americkým lese je vlastní sestřenice naší staré známe dealerce perníku Ježibaby. Tos netušila, viď?


VH64
21. 07. 2013
Dát tip

Hele, mosty padající hned za autem znám z Pákistánu. A tam se moc americkým vzorem neřídí!

Vždyť u nás je to taky samá divná havěť - loupežníci s rodinou, skřítci v každým pařezu nebo tůňce, každou chvíli vodník nebo pro změnu ohniváč - mám jmenovat?

A to vůbec nemluvím o sežraných myslivcích!


100Wzarovka
18. 06. 2013
Dát tip

Slibuju Ti, že v Americe do lesa ani nepojedu ani nepůjdu, kdyby na mně hajný přišel on by mi vzal sekeru. Jo, to je český les, ale to je asi jedno, prostě tam nepůjdu  :-))


macecha
11. 06. 2013
Dát tip

horory fuj!!! Ale, za naše lesy.... T***


baronka
11. 06. 2013
Dát tip
jo T les je kamarád co našeptává básně i vílečku lze potkat a Paní zeleného ticha tak vzácného

MKbaby
09. 06. 2013
Dát tip

To vypadá na kvalitní materiál, nesmotneš mi taky jedno? :)

Jinak v lese bydlí zvěř, ne já, a pokud nechci, aby mi zvěř lezla do obýváku, nelezu do obýváku ani já zvěři.

Nechodím do lesa taky proto, že nerad na návštěvě v obýváku šlapu na trus, válející se po podlaze. A v lese zvířátka kakají na podlahu a ještě tam lulají a kdo ví, co ještě, proto tam nechodím, neboť s takovými špindíry nechci mít nic společného.

Zvířátka taky okusují takové ty dřevěné kytky, co na nich roste materiál na kalvados a na slivovici. A taky v sebevražedném úmyslu rozbíjejí auta.

Z výše uvedeného je jasné, že zvířátka jsou v lese jen jaksi omylem, protože patří jen na talíř, do kravína nebo do zologický.

:)


Janina6
07. 06. 2013
Dát tip

Hezky sis „podala“ stereotypy amerických horrorů, místy jsem se docela dobře bavila. Ovšem ke konci se mi už přece jen vnucovala otázka, proč srovnáváš miloučké skutečné české lesy s americkými filmovými. Naše filmové lesy (dokonce i ty pohádkové) jsou taky pěkně děsivé.

Pozor na chyby typu „bije do oči“ – správně očí, „V naších lesích“ – našich, „v očekávání věci příštích“ – věcí, chybějící čárky v souvětích (např. „čekají, až se objeví nerozumný člověk, a okamžitě…“). To trošku kazí dojem.


kóza
07. 06. 2013
Dát tip
my máme naštěstí ameriku v chlívku ale do lesa moc u nás nechodím jedině když potřebuju nasbírat pár klíšťat

Vaud
07. 06. 2013
Dát tip

je pravda, ze jsem ve Svajcu byl vsude mozne jen ne v v lese :-)

ale videl jsem ho v televizi :-)


jejdavilda
06. 06. 2013
Dát tip

*


-já zas viděla ty v lese:)))

-no a vůbec...-já akční filmy můžu, ale musí v tom být myšlenka

jinak obecně moc filmy nesleduju, spíše se k nim vždycky přichomýtnu


..nesnáším akční filmy..ovšem těchto žen jsem si už všimla:)

..váží kolem pětačtyřiceti kilo a hravě přeperou deset vazounů..ani nemrknou..většinou se to však děje ve městech:))


pokud vím, tak v akčních filmech po takových lesích pobíhají polonahé křehké ženy a po zuby ozbrojení, svalnatí chlapi a s těma příšerama bojujou: většinou ty ženy mají navrch, páč je netíží těžký oděv:))))


Petr.II
06. 06. 2013
Dát tip

*


..taky pravda:))


Zuzulinka
06. 06. 2013
Dát tip

to, že nečumíš, neznamená že nejsou:)


..proto tam tak dlouho nebyl..je mu líto peněz..skrblíkovi!


Chachá, Vaud žije ve Švýcarsku a tam se může vydat do háje jenom každou lichou středu od osmi hodin ráno do šesti odpoledne. Ostatní dny mají v lese zavřeno, nebo inventůru.

A to nemluvím o tom, že švýcarským hvozdem musí chodit jen po vyznačených cestách, v čisté obuvi s filcovou podešví, aby neplašil zvěř, a když nedejbože zkřiví rostlině lodyhu, musí ji okamžitě zafačovat dvacetifrankovou bankovkou.


koloušek
05. 06. 2013
Dát tip
Připomněla jsi mi mé oblíbené horory Lesní duch a Pach krve. Napsáno s vtipem a nadhledem.T* Bohužel i v našich lesích se vyskytují vrahové, násilníci a mrtvoly - a to doopravdy.

..ahojte všichni:)

..doufám..že mé rady neberete na lehkou váhu!

..Květoni..vidíš to černě..ovšem v telece je to nejbezpečnější..ještě by k filmům mohli dodávat pravou lesní vůní a byla bych spokojená:)

..Zuzulinko..na upíry a vlkodlaky nečumím..tak se jich nebojím..mám ráda duchřinu a strašidelné domy:)

..brack..podpapířáky už se u nás nenosí..navštiv domovinu a nechoď hlavně do lesa..zaklínám tě!

..Vaude..doufám..že nepobýváš zrovna v americe..u tebe jeden nikdy neví!

..Evženie..úžasné..to jsem ještě neviděla:))

..Diáno..máš pravdu..ale květináče nejsou tak rozšířené:)

..papíku..na jehličí??? Ale brrr!


nejbezpecnejsi je chodit do lesa na podpapiraky! to by ameircani cumeli! :-) T


Rozhodně se i v našich krajích vyvarujte vstupu do lesa, který je odporně špinavý, plný jedovatých rostlin, krvelačných šelem, hemží se dotěrným hmyzem a slizkými plži. Lišky neúnavně olizují veškeré lesní plody, aby je infikovaly vzteklinou a klíšťata, úmyslně nakažená boreliózou a encefalitidou, v obrovských stádech číhají za každým stromem na nic netušícího turistu či houbomilce.

Zůstaňte radši doma a dívejte se na dokumenty o amerických hvozdech. Je to bezpečnější.


baaba
05. 06. 2013
Dát tip

...jó, v lese, jó v lese. na jehličí...*


Zuzulinka
05. 06. 2013
Dát tip

zpaomněla jsi, že jsou tam také upíři a vlkodlaci, a v neposlední řadě elfové, bahňáci a lístkové a lesní královny, které kamkoli vkročí, vše obživne... takže ty v podstatě ty hrůzy negují...

no, tak asi tak... každopádně jsem se pobavila:)


Diana
05. 06. 2013
Dát tip
Výborně napsáno! :-)**** U nás také můžeš skončit strašlivou smrtí, ani nemusíš do lesa, stačí květináč v obýváku - viz Adéla ještě nevečeřela. :-)

Vaud
04. 06. 2013
Dát tip

Se kvuli Tobe pujdu podivat do lesa

 


Asi před 20.lety jsem zhlédla film Pán lesa (nebo tak nějak). Dodnes na to nemohu zapomenout. Přes pozdní noční hodinu jsme řičeli smíchy, když i vetchá stařenka vlastnila motorovou pilu nebo sekeru a podivné zrůdy se nořili ze sklepa rozpadlé chatrče. Zbytky života vysáhla z ubožáků chapadla stromů. Úžasné!!!   *


srozumeni
04. 06. 2013
Dát tip
Je to tak...***

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru