Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Hezkej chlap

17. 06. 2013
12
10
2064
Autor
Zordon

Elegantní dáma. Její lodičky zvolna odrazily od nástupního ostrůvku a hnány vlněním boků propluly kolem. Ani se nesnažila skrýt pohled a letmý úsměv. Nebyla dneska první.

 

Dvě rozverné tmavovlásky. Dohromady jim bylo, doufám, něco víc než mně. Jejich pohledy zpod těžkých řas nešlo přehlédnout.

Usmály se a šly svou cestou.

Podvědomě, tak abych si toho ani sám nevšiml, jsem zatáhl břicho.

Kouknul jsem do skel stojícího auta. "No jo, seš holt hezkej chlap," pomyslel jsem si v duchu a usmál jsem se.

 

Úsměv zabírá vždycky. Blonďatá víla v projíždějící tramvaji se se zájmem otočila a zamávala.

 

"Mně se chce čůrat," ozvalo se mi za krkem.

"Když musíš, tak musíš," povídám a sesadil jsem ho ze sedla.

Čepice s kšiltem trochu na bok, blond vlasy vykukují na všechny strany a na tváři usměv plný tříletého optimismu. Vážně hezkej chlap.

 

"No jo, to se někdo má, čůrat si může, kde se mu zachce, a všechny ženský se na něho usmívají, jako na povel. Svět ti holt leží u nohou", myslím si, zatímco mně u nohou stojí oživlý symbol Bruselu, který svým proudem pronásleduje ploštici.

 

Pro elegantní dámu bych byl jen někdo, kdo na dovolenou jede ve Felícii někam k rybníku. Pro rozverné brunety starej fotr a blonďatá víla by mě asi měla za usedlého měšťáka. Všechny by měly pravdu. Jenže s tebou za krkem se tomu můžu smát.

Tak ještě oklepat, zapnout kraťasy na knoflík a hlavně vytáhnout tričko z kalhot, aby ten knoflík nebyl vidět. Nemáš to rád. Sice nevím proč, ale když na tom trváš.

 

"Tak nasedej, doma už na nás čeká ta, která se na nás oba směje nejhzečej", pomyslím si a provádím tah jezdcem na svůj vlastní hřbet.

 

"Táto, já si tě vezmu za ženu," chytáš mě kolem čela a bradu mi zabodáváš do vlasů. Nebudu ti teď vysvětlovat, jak to chodí. Před pár týdny jsme byli na svatbě a ty si prostě pamatuješ, jak jsem ti říkal, že když se dva vezmou, tak jsou spolu pořád.

"Tak jo, to bude fajn," odpovím, i když vím, že si mě nevezmeš. Ale tys to myslel vážně, protože jinak to neumíš. A to je na tom fajn.

 


10 názorů

Libí ! ***

tarijensis
03. 07. 2013
Dát tip

dobrý, prostě pohoda :-)


Kapsa
24. 06. 2013
Dát tip

Paráda! Pobavilo.


srozumeni
18. 06. 2013
Dát tip
Jéé, to je krásně milé...***

Petr.II
18. 06. 2013
Dát tip

*


Diana
18. 06. 2013
Dát tip
Děti jsou fajn :-)*

Andulka
17. 06. 2013
Dát tip

mile, usmevne  ze zivota, a potesilo...:-)


Fajné dílko. Tipuji*


Toscana
17. 06. 2013
Dát tip

Moc hezký námět a docela dobře napsaný. *t :))


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru