Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

úvaha o přímé demokracii

19. 06. 2013
6
11
1783
Autor
aleš-novák

levicoví intelektuálové mluvili o dnešní době jako o post-demokracii.

teď už víme, co to znamená : vláda POlicie a STátního zastupitelství...

po posledních událostech na naší politické scéně není vyloučeno, že parlamentní strany postihne hluboká krize. Ta bude spočívat v tom, že strany a hnutí neseženou žádné lidi na své kandidátní listiny, protože se všichni budou bát kriminalizace za svá politická rozhodnutí.

V extrémním případě nebude NIKDO  kandidovat, takže zcela logicky v příštích volbách nebude NIKDO zvolen. nebudeme mít žádného poslance, nikdo nebude jmenován premiérem ani ministrem.

Konečně si bude lid - opět - vládnout sám. Přímá demokracie přijde dřív, než si dokázali i ti největší optimisté představit...


11 názorů

to co jsem jen zkusil naznačit, zpracoval jiný autor daleko podrobněji zde


Kočkodan
20. 06. 2013
Dát tip
Jiz se tesím, az tady bude ta príma demokracie. Nebo ze by mi tam neco haprovalo s diakritikou?

Toscana
19. 06. 2013
Dát tip

Taky si myslím, že by se až tak mnoho nestalo... :-))) *t

A už se nemůžu dočkat, až se tu od tebe objeví nějaká kulišárna na téma "Kterak prodavačka vojenské rozvědce šéfovala" :-)))


srozumeni
19. 06. 2013
Dát tip
***

Diana
19. 06. 2013
Dát tip
Vzpomínám na tu idylickou dobu před několika málo lety, kdy jsme neměli vládu asi půl roku - a nikdo si toho ani nevšiml. Takže ta tvá blbůstka zase až tak mimo mísu není :-))))

Muamarek
19. 06. 2013
Dát tip

Jasný :-)) Nedalo mi malinko si rýpnout, mno :-)))

 

Měj se pěkně :-))


Zordon: ano, Mihályovci se nebojí ničeho...fotogalerie výborná :o)


Marku, neber to zas tak vážně, je to blbůstka. Celé to současné politické hemžení mi připadá komické, pořád čekám, kdy se objeví nějaké skutečné INFORMACE :o)


Muamarek
19. 06. 2013
Dát tip

Aleši, zrovna od Tebe, který v kauze Rath nepřipouštíš nic nezákonného, bych tento příspěvek nečekal...

 Nechme policii vyšetřovat - jakýpak policejní stát? Došlo-li ke spáchání trestných činů, je třeba je vyšetřit. A politiky, co jsou přesvědčeni, že s mandátem se kšeftuje, je lepší nemít...


Zordon
19. 06. 2013
Dát tip

Toho bych se nebál. Myslím si, že minimálně pan JUDr. Haszek Mihály by do toho rád šel. Je to přeci sběratel funkcí a jako ministerský předseda by mohl pozorovat spoustu zajímavých věcí :)

Na vysvětlenou viz:http://haszekmihalypozorujeruzneveci.tumblr.com/http://www.zitbrno.cz/hlavni-clanek/funkci-jako-dni-v-mesici-judr-haszek-mihaly-je-buh


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru