Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Patejdlovský paradox

02. 07. 2013
7
8
1870
Autor
Movsar

Holohlavý mandarín

Holohlavý mandarín špikuje pohledy vitrínu klenotnictví. V dobrém obleku, s pěstěným bíbrem na tváři, mezi zuby převaluje doutník jak děcko cukrový špalek. Mít hračku, co se třpytí, nebo ozdobit tučný prst? dumá v závojích kouře ten holohlavý mandarín.

 

Patejdlovský paradox

Vašo Patejdl si přeje být znovu vinný aj bez viny. Patejdlovský paradox sytí ticho půlnočního pokoje, rádio sem tam zaškvrčí a někdo by možná hned myslel na bratra Kaina. A někdo jiný na Evu, neboť ona jistě měla detskú tvár a hrozne dobré vlasy.

 

Barrandovské ostrovy

Ze sídlištního nonstopu zní lambada. V útrobách podniku ale není vidět rozvlněné páry, jen blikající světla automatů. Kolikátou asi rundou křtí se návštěvníci k životu a nové hře? Nic tam ovšem nepřipomíná radosti kokosového ostrova. Snad jen kakaový chlapec, co právě vtančil do dveří.

 

Stíny pláží

Unavení cestující na palubě letu Rimini - Praha dospávají svůj sen. Pod víčky se ještě houpou na gumových lehátkách, kolébáni vlnami a vůní moře. Jenže je tu i zlý sen - rozžhavený přívěsek vypaluje do hrudi cejch a zpoza skalisek vystupují děti s harpunami. Pán much je stínem každé pláže a zlato pálí, jak zákon káže.  


8 názorů

Kapsa
11. 07. 2013
Dát tip

dobrá práce jako vždy...

T.


Agibail
03. 07. 2013
Dát tip

pěkný moc ... těším se na další postřehy *


Josephina
03. 07. 2013
Dát tip

Právě že tu zpívánku dost dobře znám, a vždycky jsem se jen tak mimoděk sama sebe ptala, kdo mu sepsal takový krkolomný vyznání - HROZNE DOBRÉ VLASY  ... třeba ale - máš hrozně dobrou svíčkovou - to bych brala, ale možná tento kompliment takto bratři Slováci svým dívkám říkají ... neviem


Movsar
03. 07. 2013
Dát tip

díky, josephino, hrozně dobré vlasy jsou prostě jen hrozně dobré vlay, nic víc. určitě ten song znáš.  


Josephina
03. 07. 2013
Dát tip

:-) zase moc hezky ---  ty hrozne dobré vlasy mi vrtaj hlavou taky už dlouho, buď neumím dostatečně po slovensky nebo je to pitomost


Movsar
02. 07. 2013
Dát tip

tohle mi udělalo radost, klidně se vyndat nechám!

díky, eucrowe


Max Hutar
02. 07. 2013
Dát tip

Tohle přestává být legrace. Až vyndám vindala, začneme ti shánět nakladatele.

Obzvlášť Barrandovské ostrovy a Stíny pláží jsou famózní, mrazilo mě.

Mandarín taky potěšil.

*


e.eucrow
02. 07. 2013
Dát tip

klasicky dobra praca *


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru