Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Budiž všechno?

08. 02. 2002
1
0
4740
Autor
Danny

Tak jsem zase jednou přemýšlel o podstatě Bytí a napadlo mě:

co když existuje úplně Všechno? A jedině naše nedokonalost (omezený počet smyslů, omezení na tři prostorové rozměry a jeden časový - kterým navíc můžeme procházet pouze v jednom směru) způsobuje, že z tohoto Všehomíra vnímáme pouze malinkatý výsek, který potom nazýváme \"realitou\"?

Do tohoto Všechna se samozřejmě vejdou i soukromé světy naší fantazie, které mohou někde v neurčeném místě Mnohovesmíru žít svůj vlastní život...


Helča
29. 03. 2002
Dát tip
hm hm

Spvrivs
15. 03. 2002
Dát tip
Ta myšlenka je 5 let stará (v základě) a její podstata je stará už hodně set let. Sám píšu, že "na počátku bylo Všechno a v tom Všechnu bylo (a furt je) (úplně) všechno". A i když to v tom svém "Stvoření světa" nenapsal naplno, tak se jedná skutečně o úplně všechno, protože co nebylo (není) ve Všechnu (v B_hu), to neexistuje. Dobrej je tady ale ten postřeh, že my všechno nevnímáme, takže naše (subjektivní) realita je pouze subrealitou všeobjímající objektivní reality. Možná bysme se měli dat dohromady a vypracovat novou filosofickou koncepci. ;-)

Vojta_Bíba
27. 02. 2002
Dát tip
může být, proč ne?

Bacil
15. 02. 2002
Dát tip
Vidím, že mám prostě smůlu... když jsem naprotivnělý, nadává se mi, a když se snažím být milý, odnesu to taky :-))))

Bhati
14. 02. 2002
Dát tip
Bacil: No a co mám dělat? Sypat si na hlavu popel? Tůůůůůůůůůůůůůůdle...

Bacil
14. 02. 2002
Dát tip
Ale vždyť to po Tobě nikdo nechce. A bylo by to škoda, kdyby sis zapopelila hlavu plnou krásných barevných písmenek, Bhati :-)

Bhati
14. 02. 2002
Dát tip
Bacil: Teď žehlíš...viď? ZBABĚLČE! :-)))*

Bhati
11. 02. 2002
Dát tip
To, cos řekl, se mi moc líbí, Danečku...:-* tipozni

Bacil
11. 02. 2002
Dát tip
Určitě tipózní (nebo tiposní? ten mezitvar se z, ale bez čárky, co použila Bhati, se mi moc nelíbí :-))) )

Albireo
11. 02. 2002
Dát tip
Možných světů se dá vymyslet! Ale já jsem skeptik, a tak se řídím zásadou, že není třeba dokazovat nesprávnost něčího tvrzení, ale je na tom někom, aby on dokázal správnost. Jinými slovy, podepisuji se pod důkaz sporem, který kdysi publikoval Miroslav Holub - bylo to asi takhle: "Tvrdím, že z nejbližší hvězdy Proximy Centauri k nám neustále vysílají depeše morzeovkou. My je nechytáme jenom proto, že tečka u nich trvá 3 miliardy let a teď zrovna vysílají mezeru v písmenu H. Zkuste mi to vyvrátit."

Mashik
11. 02. 2002
Dát tip
Ale samořejmě! Jsem bytostně přesvědčená, že máš pravdu. A přidávám k tomu, že to VŠECHNO existuje VŠUDE. Teprve když ten svět rozřežeš na kousíčky v jedný z těch dimenzí (třeba zrovna v čase), dokážeš od sebe jednotlivý díly VŠECHNA oddělit. Ještě, že tak, jinak kdo by se v tom měl vyznat!

Čmelák
10. 02. 2002
Dát tip
Souhlasím, že "VŠECHNO" existuje. Souhlasím i s tím, že si člověk z toho všeho - samozřejmě - účelově vybírá pouze to, co se mu v dané chvíli hodí - například raketoplán se nehodí ke snídani......................... Je však možné, že se k tomuto účelu nehodí pouze nám lidem? Zkus místo úvahy napsat sci-fi povídku.

Prokletí
08. 02. 2002
Dát tip
Ježíšku, to je tak chytrý, až je to blbý ;o))))))))) Dá se proti Tobě samozřejmě argumentovat, dá se s Tebou souhlasit... ale mělo jedno či druhé cenu? Nemělo... ;o))))))))))) m.

Wopi
08. 02. 2002
Dát tip
jaký "co když"?? jasně, že to všechno existuje

MM
08. 02. 2002
Dát tip
wopi! aldous huxley!! hanka!!! o la lá... und so weiter meine liebe...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru