Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Takové to domácí brblání

23. 07. 2013
1
3
838
Autor
Pan Ryback

Horko, viď? Teď je pořád horko. To je na prd. A nebo prší. To je taky na prd. A když neprší, je to stejně na prd, protože zas brblaj zemědělci a zahrádkáři. To si nevybereš. Pořád někdo brblá. Ale ty to víš, že jo? Brbláš totiž taky. Na co? No na to tvoje. Všichni máme něco, na co brbláme.

Komáři.

Sport.

Jídlo.

Ženský.

Mužský.

Drahý pivo.

Já třeba brblám, když mám dělat nějakou domácí práci. Znáš to? Určitě jo. Chceš je od manžela a od dětí taky. A jestli je nemáš doma, tak to po nich chce zase někdo jiný. Oni už jsou ale zvyklí, protože si to po nich chtěla, když byli malí.

Malý jsem chtěl teď v hospodě od číšníka, ale smál se mi, že je to dětská porce. Tak jsem si dal velký. Pět. Říká se tomu rukavice, víš? Já vím, že jo. Ten tvůj si rukavici umí dát taky. Dá si jednu a pohoda. Dá si dvě a už to neustojí. Deset piv je deset piv. To není žádná sranda, jako když přeběhne ještěrka přes palouček.

Pamatuješ, když si tehdy večer otevřela dveře a on tam stál? Teda stál, kamarád ho podpíral, jinak by nestál.

Ta sedla. A už fakt nestál.

Zrovna sis dávala natáčky, a když si otevřela, vypadala si opravdu tvrdě. Dneska se tomu směješ stejně jako celá hospoda, když to tam ten kamarád vypráví. Že z tebe měl taky nahnáno, to už ale neřekne. Asi bych to před ním ani nevzpomínal. Brblal by, že si z něj děláš srandu.

Nevadí, že ti tykám? Promiň, že se ptám tak pozdě. No už to je. Jedno ti ale řeknu, někteří lidé všem okolo jen tykají. Nemají vychování. Jedna moje známá jim říká strupové, ale já burani. Od některých to bereš, protože z nich něco vyzařuje. Inteligence se tomu říká. Ale pamatuj si, ta se neodvíjí od dosaženého vzdělání. U takových ti to tykání nevadí. Naopak.

Někteří se ale chovají tak, jako by si s nimi pásla husy. Přitom oni museli rozhodně běhat ve zcela jiném hejnu. Nějakém buranském.

A jak se vlastně máš? Nevadí, že tolik kecám? Když někdo kecá k nezastavení, to je pak rozhovor na prd. Nepustí tě ke slovu… Jo a to jsem ti ještě chtěl.

Kamarádovi se před rokem narodila dvojčata. Odstěhoval se a bydlí poblíž Brna. Vidíme se málo, takže brblám. Děti budou teď slavit narozeniny.  A víš, co ti prcci dělají? Brblají. Mají prdíky. To je teprve na prd.


3 názory

srozumeni
26. 07. 2013
Dát tip
A mně se to vlastně i docela líbí. Třeba výraz rukavice jsem ještě neznala. Stále je co se učit. To budu muset říct manželovi, až přijde s tím, že jde na jedno, jestli spíš nemyslí rukavici-hi...***

Pan Ryback
25. 07. 2013
Dát tip

Díky za názor. :)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru