Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Sobota,aneb grilování po deváte

10. 08. 2013
1
9
474

Sobota 8:00

Probudila jsem se a najednou slyším křiklavý hlas z kuchyně. Ááá tady už se někdo rozhodl stávat.Tak pojd na stole máš snídani.Za čtvrt hodky odjíždíme ve zprávách řikali,že bude 30 stupňů..Řekla radostně máma. Za pět minut jsem se konečně vyhrabala z postele.Udělala všechny pravidelné veci a nasnídala se té dobré koblihy z marmiládou. Narychlo se oblékla a vyjeli jsme.Po cestě jsme naštvaně zjistili,že nemáme tak polovinu věcí a to bylo naše auto narvané k prasknutí. Dorazili jsme.. Bože to neni možný.To je strašný jak dlouho jsme tu nebyli..Vykřikla máma na celou vesnici. Tráva byla vysoká jak děda co má dva metry. Přines sekačku! Je v garáži.Du to posekat uklidnil situaci táta.. Děda si sednul do rohu a tak půl hodiny tam posedával pak z něj vypadlo,že budeme grilovat a,ať máma zavolá Martinovi a Liborovi, aby přijeli z rodinou (naši dobří přátelé).Celé odpoledne jsme makali na zahradě.Děda připravoval gril. Mám už začít grilovat..křičí děda Jo,už začni oni zachvíli dorazí...Řekla máma Liborovci dorazil už v pět odpolende,ale ještě jsme čekali na Martinovce.Bylo sedm,půl osmé,osm,půl deváté a oni nikde. V devět hodin konečně dorazili.S opožděním se omlouvali. Maso už bylo studené,ale to nikomu nevadilo.Všichni byli zaposlouchani do dědových,bláznivých historek z mládí. Mám přinest hořčici nebo kečup!?..poptala jsem se. Přines všechno to se sní!..odpověděli všichni jedním hlasem. Když jsem se vrátila potichu jsem se posadila vedle Liborova kamaráda Davida.Vzala jsem si vepřovou kejtu z barbecue omáčkou a poslouchala.Děda zrovna vyprávěl o letu do Jugoslávie.Chutně jsem zamlaskala nad výborně propečeným masíčkem.Odbila půlnoc, ale mi pořád nespali a smáli se venku na zahradě.Po ránu to,ale bylo těžké první co jsem vyděla je David spící vedle mě se slinou u pusy. Velmi sladné Nedělní probuzení..z ironickým povzdechem sem pronesla. ...


9 názorů

Hodně mladá.


..jak mladá jsi?


 

Promiň jsem ještě mladá, příště bude lepší:)


Prosecký
16. 08. 2013
Dát tip

O čem to píšeš? Má to nějaký děj? Pointu? A ty chyby ... vyděl ...


Hezký.:D


Kočkodan
13. 08. 2013
Dát tip
Davida bych zbavil viny, ze pri spaní tvorí sliny. Snil (a proto ona v koutku), co jed vecer za pochoutku.

MKbaby
12. 08. 2013
Dát tip

Holka, že máš širokou pánev, není minus, ale klad, to, že to přiznáváš, je dokonce super, ale, proboha, nauč se česky. Tolik hrubých chyb na tak malé ploše jsem už dlouho neviděl... Není také na škodu text rozdělit do odstavců, lépe se to čte.


 

Děkuju :)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru