Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Koridor a rozhledna

12. 08. 2013
3
4
732
Autor
Parsifal

V tak otevřeném světě, ve kterém žijeme, žijeme koridorový život. Při hraní počítačové hry si zvídavý hráč občas položí otázku: co se skrývá za tím kopcem, kam vede tahle cesta? Některé hry neumožňují zodpovězení těchto otázek, některé ano. Při našich cestách v životě, při cestách z domova do školy, do práce, na nákup a do hospody rovněž míjíme domy, cesty, kopce, za kterými něco je. Máme možnost se podívat, co za nimi je, ale nikdy to neuděláme, protože nás to nezajímá. A tak i v blízkosti našeho bydliště, kde třebas žijeme mnoho let, a kde si myslíme, že to známe, je velké množství míst, která jsme nikdy neviděli, neboť byla za zdí či za kopcem; a my nikdy nešli podívat se, co tam vlastně je. Náš svět tak je koridorem chodeb, kterými jsme kdy prošli, a který uměle spojujeme a vyplňujeme prázdnotou, a který tak se stává amorfní mozaikou.

Velkým pomocníkem při překonávání tohoto stavu jsou jistě rozhledny.


4 názory

Lakrov
16. 08. 2013
Dát tip

Zaujalo mě to oním přirovnáním života a cest nás obklopujících k počítačové hře. Slohově je sice z textu znát určitá nezkušenost, ale poslední věta, obsahující nepřímý návod, jak se na život dívat, tuhle slohovou nedotaženost vyvažuje.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru