Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nepořádná

27. 08. 2013
10
19
745

Trochu šílenost...

Ztratila jsem sebe. Nesnáším hledání. Zdržuje a stejně k ničemu nevede. Nechám se prostě někde povalovat pod kupičkou časopisů a hotovo. Až je jednou půjdu dát do tříděného odpadu, najdu se. Ale to už se nebudu potřebovat. Tak je to se vším. Je-li to založeno pár měsíců, zapomenete na to a zvyknete si žít bez toho. Už se bez sebe taky obejdu. Docela dobře. Ráno vstanu, přes den jsem vzhůru a v noci spím. Úplně normálně. Nikdo na mně nepozná, že se už nemám. Nikomu o tom nevyprávím, bojím se, aby se na mě špatně nekoukal. Lidi nemají rádi nepořádnice, co se někam založí a nevzpomenou si, kam a ani kdy. 

Přeci je to trochu škoda. Pamauju se, že jsem toho dost vydržela, kolikrát jsem spadla na tvrdou zem a nerozbila se. Sem tam se něco odprýsklo, ale byla jsem ještě docela zánovní. 

Kdybyste mě v nejbližší době někdo přeci jen objevil, vraťte mě mně, prosím.
Ale jestli to bude za půl roku, tak už se nechci. Hoďte mě do kontejneru na duše, ráda bych byla recyklována.


19 názorů

Oto, děkuju!


Antoncek - ale ano, možná tam ta duše je přespočetná. Ale by šla i vynechat. Ale rozhodně zde není smrtelná. Jen ztracená. A děkuju! 


Zdendo - to je výhoda čtení, můžeš klidně v půlce přestat a jít od toho.

 


Lentýlie - díky!

 


Antoncek
28. 08. 2013
Dát tip

Buď si jistá, že formou a rozsahem jde o malou perlu. Obsah totiž není úplně banální a tak nepochopení "recyklace a trvanlivosti" na jednom řádku je téměř nemožné. U inteligentních lidí se takové "kritice" nedá věřit. Mně spíš překáží "duše", protože ve zdejším mentálním prostoru se to chápe jako něco trvanlivého, co přetrvá vše. Zavání mi to klišé, ale třeba to jenom přeceňuji.


Lentýlie
28. 08. 2013
Dát tip

Je to super *


Díky všem!

Uvědomuju si, že je to velice prostý text. Zachycení jednoho pocitu. O to víc jsem překvapena, že se líbí.


Kočkodan
28. 08. 2013
Dát tip
Vratte me me me také zaujalo. To vsak platí i o tech vetách predeslých a dvou záverecných.

Jade
27. 08. 2013
Dát tip

vraťte mě mně :) to mě pobavilo. jinak hezké, skromné až prostinké, ale hezké.


Lakrov
27. 08. 2013
Dát tip

Hned od začátku to působí celkem upřímně. V zápětí (zmínka o tříděném odpadu) snad až trochu pateticky. Ve střední pasáži (dá-li se o něčem takovém u tak krátkého textu mluvit) mě dokonce napadlo, nejedná-li se o nějakou věc a její zosobnění. Závěr je pak zpola bezvýchodný, ale zpola je v něm taky kus pravdy, platné pro leckoho.


Čudla
27. 08. 2013
Dát tip

Se zájmem si početl. /*


Antoncek
27. 08. 2013
Dát tip

prima! Tváří se to skromně, ale jiskru to má.


srozumeni
27. 08. 2013
Dát tip
A to se mi libi,fakt hezke...***

Danny
27. 08. 2013
Dát tip
zajímavej nápad *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru