Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

2020

01. 09. 2013
0
15
903
Autor
karmen

Po hodně dlouhé době se mi povedlo ušetřit si pět minut a ejhle první co začala jsem psát, ikdyž nic moc.

Psal se rok 2020 lidstvo se dostalo na vrchol svých technických možností a peníze, moc a sláva stoupli na žebříček hodnot u každého na vrchol. Vše co je v životě podstatné ztratilo smysl a lidstvo samo sebe stravovalo, jako obtížný hmyz, jako jed. Nebyla již místa, kde by kvetli rostliny, kromě dvou zahrad, kterým se podařilo sesbírat, alespoň pár jedinců co přežilo řádění lidských zbraní a neustálého shonu a zvířata, která ještě před pár lety byla mazlíčky či žila volně v přírodě byla jen na obrázku. Vše se změnilo za pouhých sedm let. Sedm let, když se na to kouknu zpětně, obsahovalo jen smutek a a zmar, ten kdo měl peníze rozhodoval o osudech zemí, a pak celého světa. Peníze, ten cár papíru propůjčil ohromnou moc. Státy vytvářeli stále dokonalejší a ničivější zbraně. A to se nám stalo osudným, naše planeta vypadá jako pustina s ocelovými, betonovými domy a když se procházím po ulicích nevidím ani živou duši, bud jsou mrtví nebo zalezlí hluboko pod zemí, kde živoří, jako krysy a k těm také nikdy neměli moc daleko. Vidím auta zaparkovaná po stranách ulic, jako spořádané figurky na šachovnici. Vidím opuštěné budovy a šedou oblohu, ale nikde ani potulného psa. Ti už dávno padli jako potrava pro lidstvo co si neuvědomilo co se s nimi stane. Snažila jsem se proti tomu bojovat, naučit naše děti, že ochrana přírody je nad všechny peníze světa. Zbyl jediný strom o kterém vím. Stojí sám před naším domem. Nedovedli jsme si představit, že by byl zničen, aby lidé měli dřevo, jediný starý strom, rostoucí volně. Je sice bez listí a neplodí již hodně dlouho žádné ovoce a mám podezření na to, že uvnitř je dutý, ale dává nám naději. Naději, že možná bude lépe, že možná už jsme se poučili ze svých chyb, možná….

15 názorů

oran
08. 09. 2013
Dát tip

ty jsi fakt péro. kdyby blbost nadnasela, litas tu jako holubicka. proc ty vlastne existujes. ospravedln sve ziti, jinak budes vymazan.


Ufff, tohle je katasrofa.


oran
07. 09. 2013
Dát tip

jak muzes davat do jednoho pytle me, papoucha, chrousta a jointa? jsi nejvic nechapajici clovek tady, nicemu nerozumis. emocionalne si spojujes veci, ktere spolu nemaji nic spolecneho. v praxi budes clovek na zabiti. protoze takove lidi ja vazne zabijim, je to presne ta tupost u ktere penim.


oran
04. 09. 2013
Dát tip

asi jsi myslel - hodně pochybné. s tim pusobenim ti nerozumim.


Sambuca
03. 09. 2013
Dát tip

Myšlenka - otřepaná

způsob psaní - prostě hroznej

čtivost? Nulová

 

I těch pět minut času ztrávenejch psaním něčeho takovýho je neúměrně velká cena zaplacená za kus takový hrůzy. Sorry.


oran
02. 09. 2013
Dát tip

co mas proti moji gramatice? akorat nepisu hacky a carky.


houmles
01. 09. 2013
Dát tip
skončil jsem u rostlin, které kvetlI. jauvejs.

oran
01. 09. 2013
Dát tip

chyby, chyby, chyby. i a y. to je teprve katastrofa a hruza. jak muzes placnout neco na lit. server v takovem stavu!


Esemege
01. 09. 2013
Dát tip

Já to teda přečet. Ale komplexně to kritizovat nebudu. Jen vypíchnu ty "spořádané figurky na šachovnici" v zdevastovaném světě - to mi nesedělo nijak raz. 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru