Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Teta slyší tikat hodiny

19. 11. 2013
0
1
513
Autor
Elena_

Teta slyší tikat hodiny

 

Teta stála před regálem v knihkupectví. Před očima měla tituly: „Jak okouzlit každého muže, Proč ještě nejste vdaná?, Jak získat moderního prince na bílém koni.“ Snažila se vypadat nenápadně, proto se bezděky nahrbila, aby byla jakoby menší. Dívala se upřeně do knihy, ale nasávala všechno, co se okolo ní dělo, nápadná nenápadná stejně měla pocit, že se na ni všichni dívají. Po pravé straně skotačila mladá dvojice. Čerstvý třicátník s mladičkou dívkou obraceli stránky podobné knihy, jakou měla v rukou i Teta a společně se chichotali. Dívka protože ji to skutečně bavilo, a protože situace, kdy by podobné utěšující rady potřebovala, se jí zdálo neskutečná, rytíř za ní se smál, aby dívku potěšil, protože byl zamilovaný a nevěděl, co činí. Tetě to bylo velmi nepříjemné, nemohla je ignorovat, ani se tedy soustředit na výběr, i když oni ignorovali ji zcela samozřejmě. Oči Tetě stále klouzaly na pěkně modelované lýtko dívčino. Srovnávala svoje lýtko s jejím, vlastní trošku tučnější, bledou kůží obalené lýtko vyhrálo, protože ona na rozdíl od té potřeštěné holky měla co nabídnout.

Ke knize, kterou držela, si Teta přidala ještě několik knížek z regálu a vydala se k pokladně. Držela je tak, aby si nikdo nemohl přečíst, co že si kupuje. Šla jistě, srovnala hlavu s rameny. V hlavě jí běžela neúčinná mantra „co je mi do cizích lidí, už je nikdy neuvidím, a i kdyby, tak jsem vyrovnaná a spokojená“ neúčinná protože myslela hlavně na to, aby za pokladnou nebyl muž, nebo mladá hezká žena a nebo zasloužilá matka s útrpným pohledem. Za pokladnou nebyl nikdo. Čekala skoro pět minut a čekala by klidně dál, ale výrostek s učebnicí angličtiny to nevydržel, udělal dva kroky k pultu a dlouze stisknul zvonek na přivolání obsluhy. Teta zrudla. Nevěděla proč, ani ten výrostek to nevěděl. Mezitím se k pokladně vyřítil chlapík typu „dobrák od kosti“ a už snímal cenovky jednotlivých knih. Rudé Tetě se ze stresu chtělo uprdnout, tiskla k sobě půlky. Dobrák od kosti jí nabídl, že ke knize „Proč muži milují potvory“ mají teď v akci „Proč si muži berou potvory“, chtěl dodat, že ona na potvoru ale rozhodně nevypadá, zachoval však profesionální dekórum a Teta s díky velmi potichoučku, skoro šeptem odmítla. Když byla venku, vypustila téměř neslyšitelný táhlý pšouk páchnoucí po koktejlu na hubnutí a se znechuceným výrazem obráceným ke skupině okolostojících nic netušících chudáků odešla domů.

 


1 názor

Lakrov
20. 11. 2013
Dát tip

Je to celkem dobře napsané, takže pokud tenhle způsob psaní -- tu poutavost -- udržíš  a zároveň čtenáře zaujmeš  příběhem, vývojem situace, spádem... prostě něčím, pro co bude mít chuť dál číst, může z toho vzniknout zajímavý (předpokládám trochu humorný) "seriál". Předpokládám, že nějakou kostru příběhu už máš alespoň v hlavě.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru