Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jak jsem potkal čarodějnici.

20. 02. 2002
8
0
1876
Autor
breta

 Potkali jste už někdy čarodějnici? Ne? Tak to já jsem měl to štěstí v životě hned dvakrát.

(Čarodějnicí nemyslím tchýni ani manželku – to jenom, abychom si rozuměli…….)

Popíšu vám první ze zmiňovaných setkání.

To bylo ještě v dobách novomanželských, kdy mužský vykonává činnosti, na které později manželka vzpomíná se slzou v oku. Mám na mysli nákupy, mytí nádobí, někteří dokonce žehlí či myjí okna…….. 

No – a já jsem tehdy mezi tím, než mi oschne podlaha a dopere pračka, vyrazil na nákup do nedalekého supermarketu……

S plným vozíkem jsem se sunul frontou k pokladně a přemýšlel, co budu vařit zítra, když mě z rozjímání vyrušil hlas…..  „ pane, zajděte mi támhle zvážit brambory“ – to si paní přede mnou vzpomněla těsně před kasou a přeci neudělá těch pár kroků sama…….  Odmítl jsem už proto, že mě doma učili, že existuje slůvko prosím…..  a to jsem si dovolil moc: „Ty hajzle jeden! No počkej – však ono se ti to na dětech vrátí!“  To mi vyrazilo dech…..  nebyl jsem schopen slova – pusu jsem zavřel až doma….. s takovou zlobou jsem se nikdy předtím ani potom nesetkal……..

Tak takhle jsem potkal čarodějnici, protože nikdo jiný to být nemohl…. Dodnes si na to občas vzpomenu, zvláště tehdy, když nám capart onemocní nebo zlobí tak, že ztrácím nervy.

 

A ponaučení?  Zlo nezná slůvko prosím………  .o)

 

 O druhém setkání třeba někdy jindy. Ale můžu říct, že si u mě čarodějnice napravily reputaci a že jsou mezi nimi i milá stvoření plná pochopení  se schopností naslouchat a rozdávat radost.

 


Kytička
21. 01. 2003
Dát tip
:-)))) Milé *

někdy takhle reagují i lidské bytosti.... ale co mě zaujalo: jak dlouho trvá novomanželský stav? včera jsem byl nakoupit....minulý týden dokonce poprvé, po patnácti letech manželství, pustil automatickou pračku...to mi teda vysvětli :o)))

breta
11. 10. 2002
Dát tip
Čolito: díky :o) Rowenna: hele.. a nenakupovalas někdy v Kladně? :o))

Rowenna
09. 10. 2002
Dát tip
Frontová čarodějnice - tak v tu se občas taky měnívám. Jsem záludná, úskočná, nevybíravá v mluvě a ve frontě bych dokázala občas i uhranout.

Čolito
14. 08. 2002
Dát tip
*

galaxy
13. 08. 2002
Dát tip
Já jsem se v poněkud hrubším provedení setkala v podobné situaci s mužem..nci příjemného to nebylo :-( **

breta
13. 08. 2002
Dát tip
Děkuji všem :o) Mrkvička: jááá se nebóójim, jááá se ne bóójim :o)), díky :o) galaxy: :o( nikdy to není přijemné....... děkuji .o)

Mrkvička
21. 07. 2002
Dát tip
Zlá nepříjemná baba....no, zkrátka čarodějnice...ale její kletby bych se nebála :o)

Mrkvička
21. 07. 2002
Dát tip
Mimochodem - Tebou popsaná doba novomanželská mě jaksi minula.....

Josefk
12. 07. 2002
Dát tip
bezva !!! a dík za to, žes mi připomněl. že mám ještě pořád dobu novomanželskou :-))) TjB

Orbi
03. 03. 2002
Dát tip
Zlá bramborová čarodějnice!:-)

Dabi
23. 02. 2002
Dát tip
Zlo nosívá roztodivné kabáty... *

jééé, vidíš, tak to byla konstanc... se čestně doznávám!! ano, to jsem byla já... já se totiž zásadně nedoprošuju a neomlouvám... a ještě abych dneska nebyla tak "líná" ve svých antidobrých skutcích... jsem strčila do slepce na eskalátoru a nepustila paní o holích sednout... jo... a taky jsem zakopla cca o 3 ks batolat... to je slušný skóre, což? a čarodějnice? nééé, to nééé... my jsme enom takový zlý a nelidský, ... a z nudy škodíme druhejm... :-)) ps: ten slepec fakt nespad:-))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru