Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Karel Dřímota aktuální

24. 02. 2014
1
1
1233
Autor
Movsar

Karel Dřímota , rodák z blízké vesnice, měl jednu starou rakouskou babičku, bala bam bam. Ale to už bylo dávno a netřeba rozmazávat minulost, neboť s minulostí by se nemělo mazat stejně jako s tou věcí z lidového rčení (řekněte to Blesku). Karlův život by se dal shrnout do 295 stránek Veblenovy knihy Teorie zahálčivé třídy, ovšem kniha není obrázková, proto by byl odložen stranou. A v době political correctness už samo pomyšlení na slovní spojení "odložit život" vyvolává prudké bouře na washingtonských náměstích a přilehlých travnatých plochách. Proto se nezabývejme ani Karlovým životem v kostce. Zajímá nás Karel Dřímota aktuální, neboť doba si žádá aktuality, i když je z názvu hlavních televizních zpráv ČTV už vypustila a aktualitu nahradila událostí. Ale nezabývejme se ani důvody této pojmové rošády, neboť na pařížské Ecole normale superieure již na tomto tématu pracuje speciální skupina hermeneutických filosofů a výsledky bádání průběžně zveřejňuje na speciální univerzitní stránce.

Tak tedy Karel aktuální, well. Budou to už téměř dva roky, co jsme mohli spatřit Karla bojujícího. Tehdy to byly chuligánky z moskevského kostela, které Karel sliboval vysvobodit a pomstít. Čas pak běžel, Sibiří se dvakrát prohnalo krátké jaro a dívky jsou skutečně na svobodě. Hrdý mstitel, český Fanfán tulipán ovšem bez boje nemůže být. Principy dvorské lásky, jimž byl po léta učen a jež neopustil ani v prostředí pražského undergroundu, kde se to hemžilo podivuhodnými mandariny, se opět dostaly ke slovu. To když byl dotázán novináři z VIP zpráv na jistou dívku. Opět jsme mohli vidět Karla Dřímotu bojujícího. Ten dotaz mu dodal kuráže, v Karlovi se ozvala tradice a rázem se proměnil v rytíře Amina Budivého. Namísto meče tasil z pochvy jazyk a jal se zběsile šermovat novinářům před mikrofony doslova královou řečí. Ne, čest dívky nesmí být ohrožena. Zvlášť jde-li o dívku urozenou, o čemž při bližším ohledání VIP fotografií nelze pochybovat. Po tomto vysilujícím souboji se Karel chystá v blízké době do Nepálu, jeho cestu snad bude možné sledovat on-line.


1 názor

Josephina
23. 02. 2014
Dát tip

Nevím, o co jde, ale Plíhal je dobrej, ale tohle je aktuální smíchovská píseň

http://www.youtube.com/watch?v=TrMKfGAd0qc

 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru