Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Řidičská

24. 02. 2002
4
0
1012
Autor
gingha

Přední kola rozvrzaného náklaďáku spokojeně ukrajovaly další metry šumavské silničky. Z pootevřeného okna kabiny vystupoval v rytmických intervalech obláček dýmu. Pobrukování motoru zvláštně melodicky spojené s okolním zamrzlým tichem jen občas přerušilo zachrchlání letitého kuřáka. Řidič na chvilku odvrátil oči od silnice a s úsměvem pozoroval malou vločku, které se podařilo prodrat pramínkem kouře vystupujícího oknem, a teď mu rychle roztávala na prstě. Tiše pohlédl ven, na další vločku, která spolu se svými kamarádkami plakala ze smutného nebe. Chvíli lehce letěla vzduchem a pak se zachytila na větvi jednoho ze stromů, kde se připojila svým drobným hláskem k dechberoucí symfonii tvarů. Řidič se zamyšleně podíval dopředu. Do budoucnosti, kterou mu ze života neúprosně ukusovaly ozubená kolečka tachometru.

Kolikrát chtěl říct lidem, kteří od něj ve vesnických samoobsluhách přebírali zboží,  že je šťastný. Nakonec se ale vždy jen usmál a se zabouchnutím oddělil svou kabinu od světa.

Byl to přece jen cizí, starý řidič.

A stopy za náklaďáčkem rychle zarůstaly tisíci drobných vloček. 


Pivicko
07. 11. 2003
Dát tip
Huj Huj Tady někdo umí krásně vylíčit pocity, pohladit....

Tajta
01. 03. 2002
Dát tip
Mně se líbí všecny ty zdrobněliny, květomalba, krasomluva... Tím je to právě tak zvláštní. *!*

MM
26. 02. 2002
Dát tip
bingo. :)) *!* ("na prstu" je hezčí, řekl bych)

Kandelabr
25. 02. 2002
Dát tip
je to příjemné... možná bych trošku ubral s tou květomalbou a krasomluvou (dechberoucí symfonie tvarů? co to je? snaha o exkluzivitu?) (a ten pláč je taky polemický) dával bych taky pozor na zdrobněliny ( silnička být může, obláček taky, ale ten nákladáček?). a detail: i ty přední kola ukrajovala :-) prostě je to příjemné, piš dál a ne že ne :-)

Lee
25. 02. 2002
Dát tip
pocit znám... ale to ty už víš ;-)

gingha
24. 02. 2002
Dát tip
o-ou! nekamenujte mě: kolečka ukusovala

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru