Písmák
Uživatel:
Heslo:
chci být viděn
Nemáte účet? Založte si!
Zapomenuté heslo

Novinky (1. 8. 2019)

+4 neviditelných
Příčení 14
datum / id27.04.2014 / 442921Vytisknout |
autorKočkodan
kategorieVázané verše
témaHumorné
zobrazeno1754x
počet tipů17
v oblíbených0x
zařazeno do klubůDílo není v žádném klubu.
Příčení 14



Neštěkne po někom ani pes

Neštěkne po něm ani pes,
nikdo ho nepozve vypít si kafe,
ví to však skoro celá ves,
že pouze manželka na něj blafe.


Než by řekl švec

Ještě „švec“ ani nedořekl
a měl mezi žebry kudlu,
bolestí i překvapením hekl,
takhle nezná kamaráda Rudlu!


Nosit máničku

Do páté obecné máničku nosí,
cítí teď od třídy mnohem víc lásky,
vyhoví totiž, když všichni ho prosí,
že si chtěj zatahat za provázky.


Nosit na rukou

Prý by ji velmi rád na rukou nosil,
z úst se mu šířily výpary kmínky,
údajně ortoped skoro až prosil,
ať myslí hlavně na plotýnky.


O kolečko víc

Asi má o kolečko více,
u jeho rozumu jsem skeptik,
nakoupil litry slivovice
a začíná s ní čistit septik.


Obětní beránek

Jeho úsměv je plný křeče,
neplesá zrovna nad obětní rolí,
prý při tom spousta krve teče
a také to velmi silně bolí.


Obrátit list

Neměl obracet list lopuchu
tenhle mladík víc než chasný,
zmíním se pouze o puchu,
zbytek vám bude zřejmě jasný.


Od Adama

Začal svůj životopis od Adama,
detailů přidal celou fůru,
na svět ho přivedla vlastní máma
a doktor přestřihl pupeční šňůru.


Od A do Z

Zná ženu skutečně od A do Z,
však s ní už také pár let prožil,
naprosto nesnáší čistit klozet,
naopak miluje žehlení košil.
Sdílejte dílo:



Názory čtenářů (Zobrazit smazané)

28.08.2017 13:33:46dát kritice tipGora
redaktor poezie a prózy

Nejvíc mne oslovilo znát někoho od A do Zet, tip:-)

10.05.2014 00:41:32dát kritice tipKočkodan
Od Kopretiny me potesilo. :-)
10.05.2014 00:24:06dát kritice tipkopretina1

"Od Adama" mne pobavilo :))

01.05.2014 15:57:52dát kritice tipToscana
No tak to vidíš, Kvítku, jak tomu chlastu vůbec nerozumím... :-)))
01.05.2014 09:24:43dát kritice tipKvětoň Zahájský

Jelínkova Košer slivovice je stejná břečka jako všechny ostatní patoky, co vyrábí. Pouze cena je trojnásobná díky nápisu Košer. U jiných potravin se cena ztrojnásobuje nápisem Bio.

30.04.2014 22:27:20dát kritice tipToscana
Květoni, teda já nejsem znalec, protože tvrdý alkohol v podstatě nepiju vůbec (jeden dva panáky tequily za rok se nedají nazvat pitím), ale kámoš znalec je, a ten tvrdí, že nejlepší je Košer slivovice. Čistě informativně jsem se po netu podívala, kolik stojí, a málem mě kleplo. Úděsná cena. :-))))
30.04.2014 21:28:27dát kritice tipPečený medvěd

Květy české: Tak bacha na medvědy, ti nepečení jdou po medu jako šakali. :D

30.04.2014 20:10:08dát kritice tipKvětoň Zahájský

Medvěde, slivovice se u nás taky leje do ostřikovačů a myjí se jí okna. Jediná slivovice která se dá pít je valašská z Brumova,  z jižního svahu, a to pouze když je na švestky dobrý rok. To znamená, když je to med už na stromě.

30.04.2014 20:01:36dát kritice tipPečený medvěd

Květoň boduje. (Jak to, že jsem si toho komentáře nevšimla už prve?? Asi blbnu ještě víc, než jsem si myslela.) :)))

Toscana: moje řeč. :D 

30.04.2014 16:12:31dát kritice tipToscana
Pečený medvěd - s květákem problém nemám, ale růžičkovou kapustu nespolknu, ani kdyby mi zlatem platili... Takže: co nám chutná, to jíme, a tak je to správně! :-))
29.04.2014 17:02:51dát kritice tipKočkodan
Povedené, dekuji. :-)
29.04.2014 16:14:24dát kritice tipRichard Hrob

Povedené. Tipuji*

29.04.2014 15:55:56dát kritice tipKočkodan
Méda s Kvetonem - tak tady se sesli obzvlást spríznení strunatci. :-)
29.04.2014 12:37:36dát kritice tipPečený medvěd

333: Ty bláho, ze zlata nejsou. A po roce je můžeš vyhodit. Ale levnější než za 1000 Kč moc neslouží nebo mají horší zvuk (a vždycky životnost). Jó, housle jsou дорогой хобби. Já už z toho blbnu. :)))

29.04.2014 12:33:52dát kritice tipKvětoň Zahájský

Já čistím struny taky slivovicí. Ona ta muzika má pak tak nějak větší grády. Nehledě na to, že nástroj ještě dlouho nádherně voní přezrálým švestkovým sadem.

29.04.2014 11:26:24dát kritice tipKočkodan
Také jsem se na tebe krátce usmál.
29.04.2014 10:47:37dát kritice tipAlegna

:)*

29.04.2014 10:24:56dát kritice tipKočkodan
Díky vsem - vase komentáre nechutnaly hořce.

Petr333: Az na ten septik je to samozrejme jen vymyslené. :-)
29.04.2014 10:02:51dát kritice tipPetr333

Proboha to jsou ze zlata?

29.04.2014 09:58:00dát kritice tipPetr333

Proboha to jsou ze zlata?

29.04.2014 09:48:55dát kritice tipPečený medvěd

Jestli to je autobiografické, tak Máničku bych si pochovala. :)

333: No tak prosím, nové struny stojí 1600,- :)))

28.04.2014 22:08:05dát kritice tipPetr333

Lubo není to autobiografický co?

Pečený medvěd: škoda slivovice to radši koupím nové struny:-D

28.04.2014 20:43:16dát kritice tipPečený medvěd

Toscano, snadno to poznáš podle brukvovité zeleniny. Základní pravidlo: Máš ráda květák? Jestli ano, jsi non-taster. Jestli ne, jsi taster. Na kvantitativní určení by byl potřeba chemický test (který mám za sebou, hnus příšernej, hořkej, na poblití). Ale ono je to celkem jedno, je to přesně, jak říkáš. Jezme, co nám chutná, tohle jsou jen akademické debaty. :) 

28.04.2014 17:44:27dát kritice tipToscana
:)))) Nejlepší je hned ten první! *t

Pečený medvěd, MKbaby:
Taky jsem musela hledat, co to ten supertaster je, a tady je to vcelku dobře vysvětlené:
http://www.cuketka.cz/?p=691
Nicméně jsem na tom jako autor článku, nesnáším umělá sladidla, ale cukr čas od času mi nevadí, naopak, pivo mi nechutná, z tvrdého alkoholu mám husí kůži ještě půlhodiny po požití a šklebím se ukrutně (jediné, co jsem ochotná sem tam polknout, je tequila, asi dík té soli a citronu), vína raději červená (hutná a kulatá, ale suchá), tuk v jídlech minimalizuji už dávno, jedinou výjimkou je pečená kachna nebo tak 2-3x za rok vepřo-knedlo-zelo. Takže fakt nevím, co nakonec podle toho rozboru jsem. Ale jak bylo napsáno v článku: je to úplně jedno, hlavně, když to, co jíme, nám chutná. :-)))
28.04.2014 12:27:38dát kritice tipPečený medvěd

MKškvrně: Néééé. Ani pivo, ani víno, ani normální kafe, ani čaj, ani bylinky (pokud nemusím), všechno příšernost. Zkus si o tomhle prokletí něco vygooglovat, zadej supertaster. Vítej do života lidí, kterým je hořký i chleba, kiwi a sýr. A brambory úplně příšerně. O pohance a spol. nebo květáku ani nemluvit.

27.04.2014 22:49:14dát kritice tipEvženie Brambůrková

To se ti povedlo, jen list už obracet nebudu.*

27.04.2014 22:03:57dát kritice tipMKbaby

Tobě holt není pomoci, tepelně upravené medvídě :) Piješ alespoň pivo?

27.04.2014 22:00:27dát kritice tipPečený medvěd

MKdojče: Já vím, mix se chcankama 1:1. :))) Mám doma super slivovici, znalci jsou z ní úplně vedle, ale pro mě je to stejně poblijón... Jsem supertaster, takže veškerý tvrdý alkohol je za trest. Čistím s tím akorát struny, když se mi zapatlají od kalafuny. :D

27.04.2014 21:10:04dát kritice tipMKbaby

Pečenej grizzly: Vona tedy nejni slivovice jako slivovice, každá je jiná. I dvě flašky pálené z téže bečky jsou jiné. Takže je otázka, co jsi pila. Jestli slivovici, nebo slivovici pro Pražáky :)

27.04.2014 21:03:05dát kritice tipPetr.II

*

27.04.2014 20:52:17dát kritice tipPečený medvěd

MKbatole: Nespletla. Slivovice je hňus filajovej. Užití totožné se savem, v mém případě. :))

27.04.2014 20:11:30dát kritice tipČudla

Líbí /*

27.04.2014 19:35:50dát kritice tipDiana
Náladu má dnes Ringo pod psa,
k snídani dostal kaši z ovsa ;-)
27.04.2014 18:48:06dát kritice tipMKbaby

Medvědí pečínka: A nespletla sis někdy savo se slivovicí? Slivovice se lije do sebe a savo do mísy, ne naopak :)

27.04.2014 18:45:23dát kritice tipPečený medvěd

MKbaby mě dostal - přesné znění jeho odpovědi č.2 mě napadlo taky. :))) Mně se líbí septik čištěný slivovicí. To bych dělala taky. Na savo jsem alergická a slivovice se mi hnusí. 

27.04.2014 18:43:07dát kritice tipMKbaby

To je fakt :)

27.04.2014 18:33:11dát kritice tip8hanka

ale no...mylis si postup, najprv sa papá, potom je ho...: nie naopak)

27.04.2014 18:06:30dát kritice tipMKbaby

Myslíš to hovno pod tím lopuchem..? :)

27.04.2014 17:55:42dát kritice tip8hanka

ano, bejby,  otočme list  a pojďme jíst:)

 

27.04.2014 17:45:16dát kritice tipMKbaby

8hanka: Otočme raději list... :)

27.04.2014 17:05:50dát kritice tip8hanka

lopuchove obklady su vraj vyborne... ak neotocim listy, ako zistim, ci uz neboli pouzite?



Kritiky a názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.