Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jiné životy Hynka Harra

15. 05. 2014
15
36
4467
Autor
reka

V nakladatelství Host mi právě vyšel román Jiné životy Hynka Harra. O 19. století. O Praze. Berlíně. Olomouci. Prusko-rakouské válce. A o tom, jak by svět možná vypadal, kdyby některé parapsychologické teorie snažící se vědecky objasnit telepatii a spritismus měly pravdu.

Jak už je z tohohle snad patrné, kniha je kombinací historického a fantaskního románu.

Je ke koupi například v Kosmasu.

Krátká anotace a ukázka k přečtení, stejně jako možnost koupě, je i na stránkách nakladatelství:

http://nakladatelstvi.hostbrno.cz/nakladatelstvi/ceska-beletrie/600

 

Jiné životy Hynka Harra


36 názorů

reka
30. 03. 2018
Dát tip

Užs to přečet? To jsi byl teda hodně brzo nemocnej.

Stančíka nečti, já četl kus, ale moc mě to nebavilo, přišlo mi to takový moc rozjuchaný a klišovitý. I když, hodně lidem se líbí...

Dík, Zdendo.


reka
11. 10. 2015
Dát tip

Díky moc, sepiolite!


sepiolite
10. 10. 2015
Dát tip
..a ja cetla a moc se mi libilo... Gratuluji a preji dost trpelivosti a tvurcich podnetu do dalsi prace. Budu se tesit!*

Asi je to zodpovědnost uživatele.


reka
06. 05. 2015
Dát tip

TS: co to znám z vlastní zkušenosti, tak když vydáváš odborný článek, podepisuješ smlouvu a v ní může být uvedeno, že link můžeš postovat na svých stránkách, popřípadě dalších akademických stránkách. Někdy tam bývá požadavek zpoždění (např. jeden rok), někdy další požadavky (můžeš nabídnout pouze pre-finální verzi). Takže postování na academii nebo rs může být bezproblematické a legální. Samozřejmě, je pak na jednotlivých uživatelích, jestli splní všechny požadavky, které ve smlouvě podepsali. Nevím, jak přesně si tohle RS hlídá - jestli tohle nějak kontrolují, nebo jestli přenášejí zodpovědnost na uživatele.


reko, ohledně toho publikování vědeckých článků - jak má tohle ošetřené ResearchGate? oni od toho dávají ruce pryč? nikdy jsem to neřešil a když jsem byl vyzván, tak jsem tam to něco málo nahrál :) a vím o řadě profesorů, co mají články kompletně na svých osobních stránkách

 

ke knize blahopřeju a už je mi ledacos jasné... škoda pro nás


Fruhling
06. 06. 2014
Dát tip

Až budeš číst v Ově, tak hoď avízo, donesu ti to prso.


StvN
06. 06. 2014
Dát tip

Až budeš číst v Písku, tak se ozvi.

Knihu nicméně mám:)


reka
06. 06. 2014
Dát tip

Kdybyste náhodou měl někdo dneska čas a chuť, budu mít čtení z knížky Jiné životy Hynka Harra v café V Lese (Krymská 12, Praha), od osmi hodin. A moc rád kohokoliv z písmáka uvidím.

http://www.cafevlese.cz/jine-zivoty


Jakube. 

Kolego, mohu-li (také jsem měl kdysi v Hostu něco tištěno, sic v časáku), to je let co jsem o Tě neslyšel a náhodou se probírám Roudnickým plátkem a mezi návrhy na budoucí podobu pivovaru a poděkování primáři, zprávy městské policie o sběračích kovu,aj. jsem v programu knihovny našel pozvánku od velespisovatele Děžínského, kde máš mít úvodní slovo. A tu jsem nelenil a vygůůglil jsem si cestu až sem, kde jsem též nějaký čtvrtek již evidován coby spísař. A tak mi dovol Tě touto cestou pozdravit a zeptat se Tě, jak  že se Ti vede? Ty starý brachu, synu profesora, spolužáku mé sestry a příležitostný muzikante??? Heh... 

Tvůj Cihlářův učeň aka Jirka Roubíček


Antoncek
21. 05. 2014
Dát tip

Konečně něco o něčem - myslím jako avi vč. diskuze. Což musím nějak vyjádřit, že. Jsem rád, že mne to napadlo otevřít, protože.

Protože OK.


Švédsko 1
19. 05. 2014
Dát tip

Blahoželám! A som rada, že ako jeden z autorov - ktorí nie len hovoria, ale aj povedia - si vydávaný (a nie iba nám napospas :) Nech sa ti naďalej darí!


reka
18. 05. 2014
Dát tip

Fruhlingu: na prso se podepíšu, pošli mi ho.

dítě: díky!


Krásný. Gratuluju!


Fruhling
18. 05. 2014
Dát tip

Gratuluju, řadím do nákupního košíku. Pak se mi podepíšeš na prso, jo?


reka
17. 05. 2014
Dát tip

Vigan, Predrag, StvN: díky!


StvN
17. 05. 2014
Dát tip

Blahopřeji.


Krása! Upřímně gratuluju!!:o))


reka
15. 05. 2014
Dát tip

Ha, Tartaro! My se asi známe, že?


reka
15. 05. 2014
Dát tip

Nojo, Zdendo, bude tě to stát peníze, ale zase na druhou stranu tím podpoříš mě, knihkupce, nakladatele, řidiče nakláďáku, korektora, redaktora a asi ještě pár dalších. My pak zaplatíme v Česku daně a z těch třeba někdo poseká u vás na veřejném prostranství trávník. A tak budete mít posekaný trávník a ekonomové budou mít radost, že se peníze točej a HDP zase o trošku stoupne. Kdybys to stáhnul z uložto, tak dostane pár peněz akorát tak majitel z uložto, za čumění na reklamu, a ten má oficiální daňový pobyt někde na Kajmanských ostrovech, kde z daní platí plus mínus nic, takže tvoje koukání na reklamy podpoří akorát tak jeho bejvák u laguny.

Taky jsou v České republice knihovny, ne? Ale nevím, jak dlouho to trvá, než se to do nich dostane.


reka
15. 05. 2014
Dát tip

Zordone, díky!:) Janino, též.


reka
15. 05. 2014
Dát tip

Zdendo, sice je dílo moje, ale nakladatelství přebírá práva na vydání a šíření díla (až do určitého data) a ty ztrácí jen za určitých dost specifických podmínek. Je otázka, jestli se například uploadování na uložto počítá za vydání/šíření díla, ale tipl bych, že ano... v jiné sféře, kterou znám mnohem lépe (vědecké publikování), je standard, že jakmile nakladatelství přijme odborný článek, tak autor tentýž článek nemůže dát na web, třeba ani ne na svou osobní webovou stránku.

Pak je jiná otázka, jestli je to takhle v pořádku z nějakého jiného hlediska, možná mravního (i když pod tím si každý většinou představí něco spíš jako "je to dobrý pro mě?"). U vědeckého publikování myslím, že systém publikování přežívá z 19. století a brzy zkolabuje. Bojím se, že alternativa, která ho nahradí, nebude lepší, ale současná je taky dost špatná: současný systém je takový, že vědci píšou články, recenzují, redigují, jsou v editorské radě, a přesto pak jdou práva nakladatelství, která dělají celkem minimum a která články prodávají zpátky univerzitním knihovnám (při kterých ty vědci často pracují, takže si zjednodušeně řečeno kupují svoje články zpátky).

U beletrie dělá ovšem nakladatelství mnohem víc a investuje mnohem víc do knihy než u vědeckých publikací. Aspoň v případě Hosta to tak bylo.

Jinak nepochybuju, že by to byl geniální marketingový tah. Ale pořád protizákonný.


Janina6
15. 05. 2014
Dát tip

Juchůůů! To si určitě přečtu! Gratuluju!


Zordon
15. 05. 2014
Dát tip

reko, když tě nechytnou tak vezmi i pro mě, jinak hrozí, že si to naprosto normálně koupím :D


reka
15. 05. 2014
Dát tip

Zdendo, to je prima nápad. Až doteď jsem neměl šanci udělat něco protizákonnýho u (původně) vlastního díla. Popřemýšlím o tom. Nebo bych moh pár výtisků čmajznout v knihkupectví.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru