Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Domov II. 14.díl

16. 05. 2014
0
0
700
Autor
katt-chan

Domov II.  14.díl

povidkyodkatt.blog.cz  

zde najdete více :)

 

„ Doktore pan Kakashi se probral a vypadá to, že je v pořádku před chvíli ho odvezli na vyšetření.“ Doktor se ihned vzpamatoval a rozesmál se. Otočil se k sestře zvednul jí a zatočil s ní ve vzduchu pak jí položil zmatenou zpátky na zem. „Děkuju já už myslel na to nejhorší zatímco je všechno na nejlepší cestě.“ Vylítl ze dveří pokoje jako splašené stádo blech. Sestra sice moc nechápala jeho počínání, ale byla ráda, že se pacientovi daří.  

 

Naruto se rozhodl konečně někomu věřit. Jeho snem bylo nezůstat sám a stát se jednou natolik silným, aby byl schopen ochraňovat své přátele. Tak to chápal ve svém srdci a dobře věděl, že se v něm nachází jeho strýc Kakashi a bratranec Sasuke. Mávnul na Sasukeho a opustil pokoj už byl v pořádku a potřeboval si protáhnout nohy a navíc jeho žaludek hlásil stav nouze. Došel se nejdřív nadlábnout. Sasukemu koupil něco k snědku a k pití, když šel zpátky přes chodbu kde se křížily cesty od lůžkové části a rentgenu. Zastavil se a dal přednost dvěma nemocničním zřízencům, kteří tlačili postel zpátky do pokoje. Nevěnoval tomu moc pozornost a navíc marod v posteli byl celý zakrytý až na pár prošedivělých vlasů. Chvíli počkal až s posteli dojedou do pokoje. Letmo se podíval na cedulku na dveřích. Upustil jídlo a pití pro Sasukeho a zůstal nehybně stát s otazníky v očích. Co se to děje?  Pomalu mu docházel smysl a mozek začal pracovat. Naruto neváhal a donutil se přijít blíž ke dveřím natáhl ruku ke klice. Snažil se rozpohybovat prsty, které byly stále ještě zkoprnělé šokem. Konečně se mu podařilo uchopit kliku, když jeden ze zřízenců otevřel dveře a málem do Naruta vrazil.

 

„Jen se proberete a už máte návštěvu pane Hatake.“ Dopověděl zřízenec a s úsměvem na rtech prošel okolo Naruta. Kakashi nakukoval ke dveřím, ale moc se ještě nemohl hýbat. Viděl přesně roh dveří jen čekal kdo k němu přišel jestli oba synovci a nebo jeho kamarád. „Kdo je tam?“ Ptal se nedočkavě ochraptělým hlasem a čekal jestli někdo vstoupí a nebo si jen spletl číslo pokoje.

 

„Strýčku.“ Ozvalo se radostně z poza dveří a než stačil Kakashi něco říct Naruto ho objímal a div, že neumačkal. „No tak nemusíš mě zadusit.“ Začal se smát Kakashi. Naruto zářil štěstím, když viděl, že strýček vypadá už úplně normálně. Dokonce hýbe rukama sice málo, ale předtím nemohl vůbec nic. „No tak nech mě taky chvíli nadechnout a kde máš Sasukeho?“ Těšil se i na druhého synovce a divil se, že nepřišli oba jako vždycky. Tohle je vlastně poprvé co je tu jen Naruto. Už chtěl Kakashimu říct co se mu stalo a hned ho napadlo, že by to nebyl dobrý nápad. Vyžbleptnul první co ho napadlo. „Včera dlouho trénoval až se úplně vyčerpal, tak jsem ho nechal spát a šel se na tebe podívat.“ Vymluvil se Naruto a trnul jen, aby se to strýček od někoho nedozvěděl. Do dveří nakouknul doktor, s kterým se Kakashi zná už léta. „Tak ses nám probral vítej mezi živými.“ Popřál mu a vzal si stranou Naruta.

 

„Doufám, že si mu nic o Sasukeho stavu neříkal?“ Šeptnul doktor a dával si pozor, aby je neslyšel Kakashi. „Ne to bych si raděj nafackoval, než bych mu něco řekl.“ Doktor přikývl a ještě dodal. „Za chvíli se bude moct hýbat tak mu běž říct co a jak, aby se nepodřeknul. Já zatím Kakashiho zabavím. “ Naruto vyběhl z pokoje se slovy, že se za chvíli vrátí a upaloval přímo na rentgen kde ležel Sasuke.

Kde se ten Naruto zakecal. Určitě se cpe a mě už kručí v břiše. To je teda bratránek. Uvažoval a mezitím mu pobručívalo v břiše. Brzo ze mě bude medvěd co zabíjí z hladu. Uchechtnul se nad tou myšlenkou a syknul bolestí jak se ozvala žebra a ještě navíc se leknul. „Co děláš ty imbecile?“


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru