Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Od kačenky k delfínům - fejeton

05. 06. 2014
3
2
1451
Autor
kuča

 

 

   Podnožník a osušku připravit! Trenky dolů! Zkoumavý pohled do zrcadla abych se ubezpečil, že vše je, jak má být. Je! Ničeho neubylo, nic nepřebývá. Spokojeně zachrochtám a teď konečně do sprchy!

   Poodhrnu závěs vyzdobený usměvavými delfíny, na studené dlaždice položím druhý podnožník a vstupuji. Sprchový kout byl stavěn velkoryse a od té doby, co manželka dala definitivně přednost individuální očistě a přestala mi mýt záda, pozadí a tak, pohodlně se vejdu.  Sprcha není stacionární, z držáku na zdi ji lze sundat a přizpůsobit svým potřebám. Činím tak ještě před puštěním vody, neboť první litry bývají zrádně nevyzpytatelné. Přestože je regulační páka ve stejné poloze, lze se jeden den opařit, nazítří pak hrozí šok z chladu. Čtverák bojler se totiž nahřívá dle vlastního uvážení a záleží jen na něm, jaké teplotní překvapení na přivítanou přichystá. Když se temperatura dostane do přijatelných mezí, zasunuji sprchu do držáku, oddávám se příjemnému vodopádu a smývám ze sebe hříchy světa i své vlastní. I zde se ale musím mít na pozoru! Ač je sprcha vyrobena v EU, v držáku se jí příliš nelíbí, a zřejmě proto škodolibě vyskakuje ven. Dnes už vím, jak na ni, ale když mě bacila do hlavy poprvé, oslepen březovým šampónem jsem mylně usoudil, že mě napadl sadistický zabiják, a jal se zoufale bránit. Výsledkem byl stržený závěs, vytopená koupelna a posměch ostatních členů rodinného klanu.

   Právě po incidentu s neexistujícím nepřítelem jsem pořídil nový delfínový závěs. Učinil jsem tak po zralé úvaze - jsou přece zaznamenány desítky případů, kdy právě delfíni zachránili lidi v nesnázích. A co kdybych ve sprše potřeboval pomoci já, že? No a také mám tyto kytovce rád. Ne tolik jako tučňáky, ale mám. Jenže pozor! Jsou, jak známo, tvoři velmi inteligentní, ale zároveň také abnormálně zvědaví. Není tedy divu, že připlouvají blíž a blíž, aby omrkli, s kým mají ve sprchovém koutě tu čest. Závěs se tedy neustále vlní, posouvá, lepí na tělo. Pár rozumbradů už mě poučovalo o jakýchsi fyzikálních zákonitostech, ale neuspěli.

   Znám ženy, které o mužích s despektem tvrdí, že jsou v duši stále malými dětmi. Nesouhlasím, vývoj je evidentní. Mně v mládí dělala při koupelích společnost gumová kačenka, teď jsou to plastoví delfíni. Já myslím, že jsem si výrazně polepšil!


2 názory

Diana
06. 06. 2014
Dát tip
Milé, pobavilo. Hezky, příjemně napsáno ***

nejsložitější období v životě muže je čas mezi tím, kdy nás přestane mýt maminka a kdy nás začne mýt ošetřovatelka v LDN...


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru