Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jedno rano...jedno z mnoha

Výběr: Vio
25. 01. 2000
13
0
1763
Autor
Ruman

...tohle je cast rozsahlejsiho dilka (vetsinou povidek a povidacek) ...pokud by nekdo chtel cist dalsi, dejte vedet...

Tak třeba jednou ráno Probudím se a zjistím Že už vlastně nic nechci... Venku prší smutek miliónů osamělejch A každá kapka na římse hlasitě řve To jsem já !!! Otevřu okno a vlasy mi profoukne dech holek, který umřely a já je nemiloval A trochu se mi točí hlava z tý vejšky anebo z první ranní cigarety Pode mnou vzlyká nevyspalá tramvaj A já fakt nic nechci... Tak si oblíkám plandavý džíny Plus podzimní bundu jen tak na tělo, který pomalu, pomaličku chladne a levou rukou si prohrabuju neposlušný vlasy a několikadenní strniště různejch vousů Snad jen pro ten pocit, že tam ještě jsou Kamenný schody se mi pokorně podkládaj pod nohy A jsou geniálním sousoším Modelovaným nespočetnejma nohama grázlů, ženskejch s nákupníma taškama a taky Časem kterej do nich vyryl malý nesmyslný znamínka V suterénním obchůdku naproti to voní po dávno minulejch dobách a vanilce a taky koženejch páscích & naftalínu (Varování ministerstva čehokoliv : Vzpomínky způsobujou smrt steskem...) Je to tu nebezpečný, ne jako ve sterilním supermarketu V zrcadle na pultu vpravo vidím vlastní kalný oči, co nic nechtěj Už těžko skrejvaj únavu Jsou vykradený Z jejich barvy namaloval Van Gogh nebe nad svejma slunečnicema A můj hlas říká o balíček žiletek... Doma v koupelně se svlíknu V některejch chvílích jsou hadry zbytečný... Z předsíně slyším tikat starý nevkusný hodiny a počítám čas strávenej vymejšlením dopisů, který jsem nikdy nenapsal A tak moc jsem chtěl... Vybalím jedno stříbrný ostří Jedno bohatě stačí... Stojím tu sám před sebou, sám proti sobě Sám za sebe Rezavá voda odkapává v železnejch intervalech Umyvadlo má nekonečnou trpělivost... Venku asi ještě pořád prší Kdy asi pleskne na římsu kapka mojí osamělosti? To jsem já! JÁ! Řvu a křečovitě držím žiletku Je smutný a těžký umírat po ránu... Tak se s ní opatrně oholím A půjdu si ještě na chvíli lehnout...
hermit
29. 06. 2001
Dát tip
*****!!!!

Vio
29. 06. 2001
Dát tip
TIPík Výběrový

SKVĚLÉ !!!!!!!!!!! I*I

Climaster
21. 06. 2001
Dát tip
..JO.../*/

clovrdik
11. 06. 2001
Dát tip
velmi povedená věc, líbí se mi to, dávám TIP a zařazuju do svýho klubu

Saxanka
02. 09. 2000
Dát tip
Jů já sem tě nějakým divem překoukla Stojíš za čtení:-) Je to oužasný:-) a jinak viz Print....

Print
24. 03. 2000
Dát tip
Jééé!!! Já mám takový štěstí, že jsem zabloudil právě sem!!!!! Mistře, tohle je opravdu NĚCO!!! Bez toho, abych dal tip, nemůžu odejít! A vrátím se a rád!!!!!!!!!!!!!

B.Ezejmenij
17. 02. 2000
Dát tip
Dostals mě.. dal mi tě číst Lampář a... a... no prostě skvělý. !

Vesis
30. 01. 2000
Dát tip
Hezký, závěr mě zcela dostal, i když se to možná dá očekavat po tom všem "já nic nechci" :o)

Bibša
26. 01. 2000
Dát tip
Hm,jsem hrozná,napřed jsem si přečetla konec, takže jsem se mohla při čtení soustředit na jiné věci než na doufání v dobrý konec :-)))) Není to špatné, máš tam pár hodně dobrých myšlenek, některé ty verše trochu působí nedodělaně a neuměle, ale to je tím, že je to dlouhé, za celkový dojem od Bibši Tip a taky doufám v pokračování !!!

Děkuji za každé nové ráno, ale do takového jako ty v tomto díle bych se probudit nechtěla :-)

Merle
26. 01. 2000
Dát tip
No... Prvně, nemám rád podobný díla. Družně, tohle se mi ale moc líbilo, je v tom taková lehkost. Třetně, konec mě mile překvapil (žádná sebevražedná póza). Čtvrtně, klidně snesu další, tak sem s ní. Pětně, přidávám tip na povzbuzení.

Daimon Terr
26. 01. 2000
Dát tip
Sám za Sebe ... Sám proti Sobě ...
Tak tohle mě dostalo ...

T.I.P

Anonym
25. 01. 2000
Dát tip
JA !!!!!! [odpoved na prolog]
Pane Bukowski, pane Kerouac, pane Zivot...
Rumane...
Poklona.
Lampar

Šílená
25. 01. 2000
Dát tip
na me z toho zase dychl muj oblibeny Hrabe...
rada bych v tom cteni take pokracovala takze az se ti bude chtit mas tu uz malou fronticku cekatelu.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru