Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Slunce nad škraloupem

29. 06. 2014
15
7
1528
Autor
Movsar

Slunce nad škraloupem

Za vysokou zdí oblaků nad Jižním Městem se schyluje k rozbřesku. U téhle zdi se nenaříká. Snad trochu hladoví, ale jen do chvíle, než se na sklokeramických plotnách v mezonetových bytech rozvoní kotlíky s kakaem. Chvíli to bude bublat, prskat, až tomu učiní přítrž pevný škraloup. Ještě si do něj píchne slunce a už mizí v hrdle právě probuzeného. Slunce za zdí, slunce nad škraloupem.

 

Tuklatská maková pole

Maková pole u Tuklat, tady se právě rodí sny. Rok co rok na prahu léta dávají bílé květy signál: Tady jsi správně. Rozhrň nás, nařízni a pij! Pak už jen ulehnout čelem k tuklatskému nebi a zavřít oči. A večerní lokálkou se vrátit domů. Just a perfect day.

 

Rolling Stone z Velimi

Od velimského nádraží se šourá muž. V bačkorách a s flanelovou nákupní taškou připomíná a nepřipomíná valící se kámen. Mick z Velimi.

 

Svatý Mořic

Chrám sv. Mořice krátce po poledni zaplnil zvuk varhan. Hrál tam nahoře kdosi na varhany a chechtal se, strašlivě se chechtal. Mladík, kterého hudba přitáhla, ve chvíli odložil tašku s počítačem, padl na kolena a hořel, jak svíce strašlivě hořel. A ta hudba nepřestávala a on hořel dál. A pak zmizel a už tam nebyl.


7 názorů

Markel
11. 03. 2015
Dát tip

líbily všechny, Mořic ale nejvíc *


Movsar
30. 06. 2014
Dát tip

díky za zastavení všem a díky za vtipné verše kočkodanovi zvlášť!


Kočkodan
29. 06. 2014
Dát tip
S dílkem nacas dával sis, a zase kvalita, kde je tvuj nick, pletes se ale, zádný Mick, ten pán s taskou, to byl Keith. :-)

Fruhling
29. 06. 2014
Dát tip

I na tak malém prostoru je tam silná gradace, která by těch miniatur unesla víc. Zvláště druhá a čtvrtá tvoří dvojici jak vyšitou.


Lakrov
29. 06. 2014
Dát tip

Svatý Mořic je tak daleko, až mu (spíš) nerozumím, ale možná jen spím...


srozumeni
29. 06. 2014
Dát tip
líbí, nejvíc první...***

e.eucrow
28. 06. 2014
Dát tip

dobre napisane. pacilo sa*


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru