Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Existuje chtěný únik moči?

14. 07. 2014
2
11
1694

Reklamy nejsou přísně logické, nejsou stocerntně pravdivé a jejich hlavní účel je zmanipulovat nás, abychom si koupili určité zboží nebo službu spíše než jiné a abychom nakupovali i to, co vlastně nepotřebujeme.

Navíc jsou neskutečně otravné, někdy hloupočké, jindy stupidní, ty povedenější jsou i zábavné a citáty z nich žijí mezi lidi vlastním životem (kdxyž musíš, tak musíš ;-)

Většinou je dokážu vyfiltrovat, ale občas filtry nefungují a začnu vnímat...
dneska už po třetí běží reklama na nějaký přípravek proti nechtěnému úniku moči a  při třetím opakování mě napadlo - existuje snad i chtěný, že je potřeba mluvit o nechtěném?

Co myslíte?

A když už  jsem u toho - existují mehlo, motora a kňuba? Protože co když ano? Dlouho jsem si myslela, že neexistuje movitost a ono ano

A nakonec( bez borce) - máte taky nějaký podobný jazykový problém?

 

 

 

 

 


11 názorů

Oldjerry
27. 07. 2014
Dát tip

Dobryj šutok - všichni to vzali s humorem - parta jako noha


Nami, to sji měl ještě štěstí, že se neozvalo "Pozor, zákruta! " ALe jinak mááš pravsdu. Mezi reklamními maily, které mi chodí mě například opakovaně přichází, že moje žena chce repliku švýcrských hodinek. Nemám ženu. A i kdybych ji nějakou náhodu měkla jistě by měla lepší vkus :-)

Oldjerry: úplněnerozumím tvému sdělení Ale televize mi právě sdělila, že savo řeší téměř každý problém v domácnosti. ZKus se příště před čtením diskusí polít savem. Pokud to nepomůže, doporučuji dobrou whisky a steak - nebo pivo a bůček, podle vlastního gusta. Hezký den :-)

 

 


Oldjerry
26. 07. 2014
Dát tip

Mám problémy: stocerntně hloupočké, takže je neřeším. A jdu - leze na mně nechtěný únik urální, rektální i perorální... co všecko se neřeší na literárním serveru.... (:-D  Vzpomínám, jak v prosinci 2005 jsem jako zdejší nováček  poulil oči na problém řešený na těchto stranách: manžel naší spoluuživatelky  močil do umyvadla...  Problém hodný  řešení v nesourodém kolektivu  polobásníků a básníků ... ale ono... no ch..t chodíme všichni (:-D


Nami 99
16. 07. 2014
Dát tip

Já osobně reklamám nevěřím.Jsem muž,je mi 58 roků,zapnul jsem si v autě rádio a ozvalo se :"Pozor,i tobě hrozí rakovina děložního čípku".


snake_01
15. 07. 2014
Dát tip

Chtěný únik moči rozhodně existuje, vykonávám ho často (s přibývajícím věkem čím dál častěji) a rád (zatím)... takže opozitnost chtěný x nechtěný je tu na místě. Zajímavé například je, ževe středověku kolovaly typické vtípky o tom, jak se někdo snažil zoufale zadržet CHTĚNÝ únik moči, až mu z toho prasknul močový měchýř a on zemřel na sepsi - ale to je nesmysl, protože tohle ústrojí je hold nastaveno jinak...


Děkuji všem za příspěvky do diskuse

Rybka: a je toho mnohem mnohem víc. Mějte pěkný den (z nagličtiny tuším),  vazba měl ve smyslu prý (otec mělo zabít syna) a mně osobně ještě trhá uši: každý jeden den

 

Dajakbol: Kuda je geniální, dík za odkaz :-)


rybkaH
15. 07. 2014
Dát tip

..zápory v češtině mají své logické místo..horší je to s používáním přivl. zájmen v médiích : "volejte vaše televizní noviny" např. nebo nedej bože germanismů-" nešlo vidět, nejde slyšet"..huuuuuuuuuuu


cvrcka
14. 07. 2014
Dát tip

ano a i stalkeři si zde přijdou na své, krásný večer s písní zkrásní až k u věření... a ha há... smíchy se samovolně přesouvám do patřičných míst ke chtěnému úniku.


dajakbol
14. 07. 2014
Dát tip

Kristova noho! to je téma. Mno, azda by lepšie bolo hovoriť o samovolném úniku moči, ale rád problém prenechám onakvejším lingvistom.

To problematiku českých záporov, pravých i zdanlivých, myslím dokonale vyčerpal Luděk Kuda, totiž Nekuda;)pozri od 2:20; ja som sa bavil.

http://www.youtube.com/watch?v=8pxzRJ9x9D4


Miroslawek
14. 07. 2014
Dát tip

existuje


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru