Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Budliky, budliky.

31. 07. 2014
3
9
1684
Autor
Nami 99

ZE ŽiVOTA.

Tomáš s Pavlínou  byli novomanželé. Asi měsíc po svatbě si vyjeli na svoji první společnou dovolenou. Jenom tak, na týden pod stan. Našli pěkné místo, vedle stanu, který byl podobný tomu jejich a tábořil v něm nějaký německý turista. Hned druhý den, krátce po páté hodině ráno, Pavlínka vstala a jako milující,starostlivá a pečující manželka vyrazila do kiosku pro čerstvé rohlíky. Kiosek otvírali v pět a zrovna ten den byla mlha jako mlíko. Pavlínka se vrátila s nákupem do stanu, pomaloučku zasunula ruku do spacáku, potom až pod trenýrky, jemně uchopila pinďoura a zároveň s pumpujícími pohyby rýmovala : "Budliky budliky, nesu ti rohlíky". "Šen, šen,,,,". Ozvalo se ze spacáku.


9 názorů

Nami 99
01. 08. 2014
Dát tip

Bert _ Hoffman - děkuji moc.

Všechny dílka, kde je v prologu "ZE ŽIVOTA", jsou pravda pravdoucí.


Nami 99
31. 07. 2014
Dát tip

Kočkodan - děkuji moc.


Kočkodan
31. 07. 2014
Dát tip
Pavli tahá prirození, hlásí príchod peciva, Germán v soku zrejme není, jiste nudou nezívá.

Nami 99
31. 07. 2014
Dát tip

R. L. - děkuji moc.


Nami 99
31. 07. 2014
Dát tip

blacksabbath - děkuji moc za tipa i skvělý komentář.


a němčour  zabručel....krásné krásné...a pak... ještě..ještě, ale to už Pavlínka nepřeložila....no bodejť by ne....:-):-)leknutím se praštila o kolíky a rozsypala rohlíky....Tomáš byl bez snídaně....a  asi oba pro ten den bez "budliky, budliky"....a Ty máš T*********


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru