Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jak chtěl děda vystrašit babičku.

01. 08. 2014
4
8
1255
Autor
Nami 99

ZE ŽIVOTA:

Děda s babičkou se neutále hádali. On byl pohodář, ale babička byla nevrlá, stále mu jen odsekávala,  nic jí nebylo akorát a pořád do něj rýpala. "Tohle se už nedá vydržet, Jestli s tím nepřestaneš, tak se jednou oběsím". Vyhrožoval děda otrávený z neustálého peskování. Ale i to bylo marné.  Jednou děda vymyslel "ďábelský plán". Když babička odešla do obchodu, (věděl, že je to vždycky na dýl, protože se zastaví s kždou místní obyvatelkou, na kus řeči), řekl si, že babičku vystraší. Vyrobil si narychlo postroje, za ty se pověsil v kuchyni na silný lustrhák a okolo krku si dal provaz, aby to vypadalo, že je opravdu oběšený. Babička přišla domů, zahlédla dědu a okamžitě ji ranilo. Na místě mrtvá. Sousedka Havránková, viděla před tím babičku, jak se vrací z obchodu a řekla si, že k nim zajde "na besedu". Lehce zaklepala na dveře, vešla dovnitř a co nevidí. Děda oběšený a babička mrtvá na podlaze. Nikde nikdo. Ihned začala prohledávat šuplíky, jestli neajde nějaké peníze, nebo cennosti.Na to se ale děda nemohl koukat a kopnul Havránkovou do zadku. Ta, když ji kopnul oběšenec , se tak lekla, že na místě podlehla infarktu. Nakonec jediný kdo přežil, byl oběšený děda.


8 názorů

Nami 99
05. 08. 2014
Dát tip

R. L. - děkuji moc.


Nami 99
02. 08. 2014
Dát tip

Aleši - děkuji moc.


Nami 99
02. 08. 2014
Dát tip

Vigan - děkuji moc a moc za tip, ale hlavně za Tvá slova, kterých si velice vážím.


Nami 99
02. 08. 2014
Dát tip

blacksabbath - děkuji moc. 

Jsem rád, když se bavíš.


Nami 99
02. 08. 2014
Dát tip

Kočkodan - děkuji moc.

Nevím, mě to někdo vyprávěl, ale je to možné, že je to právě z "CHalupářů".


nojo...jasně...zase přežil chlap......máš T chlape....a *** k tomu.....

já se fakt bavím....


Kočkodan
01. 08. 2014
Dát tip
A nejmenoval se deda Vladimír Mensík? :-) Mne to pripomíná jeden díl Chalupáru. Mimochodem - velmi presne vybraná kategorie.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru