Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Chyba

23. 10. 2014
25
22
3283
Autor
Danny
Dočetl jsem svitek a sledoval, co se stane. Hmmm - cítil jsem se úplně stejně jako předtím. "Tak nic," pokrčil jsem rameny a šel umývat nádobí: život jde dál. Když jsem pustil vodu u dřezu, v rádiu náhle utnuli dosavadní písničku: "Promiňte, že přerušujeme běžné vysílání, ale na celém světě dochází k záplavám." Cože? Zvedl jsem jeden talíř, že ho umyju. V rádiu pokračovali: "Nad městy začaly být vidět létající talíře." A safra. Sdělení o mimozemšťanech mě tak polekalo, že jsem upustil talíř, který jsem držel v ruce. Rozlétl se na střepy. Další Jobova zvěst z rozhlasu: "Právě se zřítil Karlštejn... tedy vlastně rozpadl na kousky. Co se to se světem děje?" Zíral jsem na talíř: měl totiž na sobě namalovaný právě Karlštejn, koupil jsem ho tam na výletě. Jal jsem se sbírat zbytky talíře ze země: přitom jsem se z nervozity říznul a začala mi téct krev. Rádio pokračovalo: "Krveprolití..." A dost! Vypnul jsem rádio. Náhle slyším od sousedů hlas: "Hele, vole, přestalo nám hrát hrát rádio! Jenom to šumí!" Kdo ví, co se bude dít, až budu vykonávat další činnosti, které jsou součástí normálního života: jíst, spát, mít sex... Asi mám určitou odpovědnost: zdá se, že číst ten magický svitek nadepsaný "Kterak se stát pánem světa" byla možná chyba.

22 názorů

Diana
08. 05. 2018
Dát tip

Výborný nápad! Pobavilo! :-)))*


To je naprosto úžasné! :)  Překvapil mě závěr... :) 


anonimka
19. 11. 2014
Dát tip

zaujalo


reka
09. 11. 2014
Dát tip

nevim, spíš mi to přišlo jako vtip než povídka. Ta pointa ujde, ale předtim mě zarážely nějaké věci - např. že radio by hned reagovalo na to, co se děje, s nulovým zpožděním. Napsané je to tak nějak nemastně neslaně. Takže za mě nic moc.


A.H.
02. 11. 2014
Dát tip

Pěkné. *


Pousmál jsem se. *


StvN
26. 10. 2014
Dát tip

Dobrý. Vtipný.


oran
25. 10. 2014
Dát tip

cupr vole :-)


Hrušková
25. 10. 2014
Dát tip

*


pété
24. 10. 2014
Dát tip

:)


Arcs
24. 10. 2014
Dát tip

povedené, co říct víc?


Janina6
24. 10. 2014
Dát tip

Fajn, zařadím :-)


Danny
24. 10. 2014
Dát tip
Janina6: díky za připomínky, tak jsem to mírně upravil. Já to vždycky po sobě čtu (i několikrát), ale ty odflákliny tam nevidím, kvůli autorské slepotě asi. Ještě bych to chtěl nominovat do PM na měsíc říjen.

Kočkodan
24. 10. 2014
Dát tip
Precíst si tvé dílko Chyba nebyla chyba. :-)

bavilo ;))


Lakrov
24. 10. 2014
Dát tip

Krátké, úderné, vtipné a nesoucí společensko-kritický podtext širšího záběru. Tip.


Janina6
24. 10. 2014
Dát tip

Líbí se mi nápad, připravil jsi mi vtipné překvapení. Na stylu by se dalo ještě zapracovat. Dojem mi kazí neobratnosti typu “pustil vodu na kohoutku u dřezu“, to pouštění vody „na kohoutku“ zní jako ze slabšího školního slohu. Myslím, že by úplně stačilo „Když jsem napustil vodu do dřezu“, případně nějaké to „Otočil jsem kohoutkem“, už přece víme, že jde mýt nádobí. Pozor i na opakování: přerušili písničku... přerušujeme vysílání. Co použít nějaké synonymum? Taky by se mi líbilo, kdyby i to vysílání z rádia znělo víc autenticky. Pochybuju, že by celosvětové záplavy hlasatel odbyl tak „nevzrušenou“ lakonickou větičkou. Já vím, je to jen miniatura, ale ani ta by se neměla odfláknout :-)


;)*


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru