Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Karneval v dunách

24. 10. 2014
3
3
864
Autor
Penumbra

Proč mluví o karnevalu?

Žádný nevidím.

Příliš nahoty příliš holé kůže

Málo masek

Samá odhalená ňadra

Málo závojů

Touha propocené tělo

jako podivný důkaz „pravdivosti“

to vše máme společné se zvířaty

Skrývání nás činí lidmi


3 názory

Penumbra
30. 01. 2021
Dát tip

elína m.: potěšilo mě, že si někdo můj kousek přečetl; ano, odrazuje mě přepálená snaha nějakým způsobem čtenáře šokovat, nejlépe za každou cenu (čímž nechci říct, že by se poezie měla vyhýbat kontroverzním tématům, jen by se neměla blížit titulkům z Blesku ;)) mimochodem, je to trend i v próze


elína m.
13. 12. 2020
Dát tip

Ano, karneval je o maskách. Bohužel ale dnes básníci zdánlivě masky odkládají. Je to dobový trend, tyhle "orgie pravdivosti". Ale kdo by něčemu takovému mohl věřit ? Snad jen sektáři dobrovolně zavření mezi zdmi svého "svatého ghetta".  Br... Vždyť pod každou odloženou maskou se objeví další maska, tak jako se v jedné ruské panence objeví další ruská panenka. Ale pozor - ty panenky vypadají stejně, jenže ty masky se vzájemně liší.

Já píšu a čtu jen volné verše a tak jsem na tvé autorské stránce pročetla jen tuto kategorii. Dost možná, že to ostatní pročte někdo jiný někdy jindy.


Alenakar
04. 11. 2014
Dát tip

Mluvíš mi z duše Penumbro.

Jako bychom se už dlouho znaly...


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru