Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Divadlo, část třetí (nebojte, už poslení)

23. 11. 2014
0
2
254
Autor
Carevna Vesi

   Fronta na toalety je naprosto ztracenej čas. Notabene, když v ní stojíte o samotě. Takže pro zkrácení dlouhé chvíle se můžete aspoň porozhlédnout po ostatních účastnicích kulturně-módní akce. No, Františka (taková ta erudovaná z Blesku – módní koutek pro seniory) by blila, velebnosti. Jestli se chcete levně pobavit, nechte se zaměstnat jako uvaděč v divadle. Pokud máte alespoň minimálně funkční estetickou část mozku, tak tady budete ve svém živlu. Neříkám, že jsem Haute-Couture, ale jako pojďme si říct, že unisexovej vydojenej svetr s růžovýma silonkami pod semišovou sukní není úplně vhodná volba do divadla. Chlapi, alespoň v košili se společenskou obuví, jsem zahlídla tak šestkrát. A to jsem eště u dvou přivřela oči a u jednoho jsem jedno zavřela úplně.

   Dobrá. Džíny v divadle už jsou vlastně takovej ten českej černej smutno-reálnej humor, jako fusky v sandoších. Odpouštim, odpouštim, odpouštim. Pojďme tedy ke stupňům vítězů. Na krásném třetím místě se umístila, a hodnotnou cenu ve formě igelitové tašky s nápisem „Maminka mi říkala, ať se teple obleču“, slečna v bledě modré mikině. Ano, byli jsme v divadle. Ano, přímo v hledišti. Ano, slečna měla mikinu. Ano, celou dobu. A ne, nebyla tam zima. A i kdyby byla, tak mikina by neměla překročit práh šatny. Abychom se nezdržovali, přikročíme k místu druhému. Na této příčce, a jen o malinko jí unikla příčka nejvyšší, se umisťuje postarší dáma v bílém tílku, černé podprsence (barva ramínek do dnešního dne není známa, jelikož byla ramínka zaříznuta hluboko v pažních faldech) a leopardích legínách. Celkový outfit byl doplněn o šál se stejným zvířecím motivem. Zatleskáme dámě na druhém místě. Firma CK ŠelmaTour poskytne finalistce dvacetičtyřtýdenní pobyt na Safari ve Dvoře Králové. A nyní už příčka nejvyšší. Velice těsné vítězství, ale i takové se počítá, obsadil … Prosím virbl! Pán ve třetí řadě přede mnou, jež zvolil klasickou, leč nadčasovou kombinaci teplých barev a ležérně-sportovního stylu, který se adekvátně hodí … hodí do Prachovskejch skal na nedělní výlet s rodinou. Kostkované Hannah kalhoty? Vážně?! Hnědé trekové boty? Vážně?! Zelenkavý balvněný tričko, které bylo zřejmě v sadě se spodním dílem pyžama? Vážně?! I když, tohle by se asi eště dalo přejít. Kdyby ty kusy nebyly v jednom kompletu! A hlavně v kompletu se softshellovou bundou. Ne milí čtenáři, neztratili jste se v ději. Stále sedíme v hledišti, dvě parta od šatny, šest řad před jevištěm. A čtyřicátníček si tam sedí jak starej bača v bundě. Softshellové. S kapucou. Vedle manželky, která kupodivu šla skutečně do divadla, a ne na procházku Českým rájem, na rozdíl od chotě. Jediné, co by jeho právník u soudu za Mravní ohrožování mládeže (spíš vlastimódozradu) mohl použít za polehčující okolnost je to, že bunda byla černá. Mohla bejt taky leopardí ...

   Oficiální vítěz naší ankety o titul „Srážka s blbcem je děsná, ale horší je srážka se softshellkou v hledišti divadla“ nám po vyhlášení ochotně zapózoval a i s chotí se odebral užívat nově nabyté slávy a zájmu do Dolních Prasochlívků. Ještě jednou, prosím, potlesk pro krále, a také milovníka, outdoorových aktivit. Pro mé vlastní estetické a etické dobro si budu myslet, že to byl nějakej sociální průzkum. Nebo Dejdar znova rozjel Ptákoviny ...

 

   Tak, a to byl můj kulturní zážitek a osvěta z divadla. Děkuju mami za lístek, stačilo příště jen do předsálí. Kultuře - zdar!


2 názory

... nebo na kurzy gramatiky.-))


Kočkodan
23. 11. 2014
Dát tip
Ty bys mela chodit asi spís do sauny nez do divadla. :-

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru