Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

JEDNA VĚTA 2015

02. 01. 2015
5
13
1276
Autor
Santi€

Psali jste si někdy deník?

Dali jste si nějaké předsevzetí týkající se rozvoje vaší literární tvorby?

Inspirovala jsem se projektem Jedna věta časopisu Revolver Revue a ráda bych zkusila taky každý den napsat aspoň jednu větu. Jakkoli rozvitou, s libovolným počtem vedlejších větných větviček, od velkého písmene po tečku. Myšlenku. Zážitek. Nápad.

A tímto to dávám veřejně ve známost a zároveň vás zvu taky k sešitu s propiskou anebo klávesnici a monitoru.

Kdo se přidá?

 

klub JEDNA VĚTA 2015


13 názorů

Gogin
01. 07. 2017
Dát tip

dobrej nápad - díky za inspiraci:)


Antoncek
11. 03. 2015
Dát tip

Něco mám a něco jsem publikoval v období "Písmícké periody (krámů)" na www.Pište Povídky. Šel jsem do toho s vědomím všech pro a proti, a ejhle! Smysl to má jak v celku (bohužel ale nejsem formát typu Diviše, Zábrany apod., takže nikoho nebudu nutiti celé to číst, i když.....), tak i výňatky. Je to zajímavé.....A nejen pro mne (naštěstí se mi někdy zadaří jak haiku jednověté, tak např. rispet, ale i "proud vědomí", či "exaltované maximy"...)

 

Co dál??

http://www.piste-povidky.cz/dilo/150179


Lakrov
06. 01. 2015
Dát tip

Jednou větou denně z člověka prozaik ani básník nevyroste a ani nemá smysl se do toho růstu takhle nutit. Přijde-li nápad, zaznamenat jej v jakoukoli denní či noční dobu bez ohledu na okolnosti (tj. co právě děláš, trvání a délka záznamu apod.) a co možná nejdřív se pustit do zpracování toho záznamu. Pak psát, číst, opravovat, psát, číst, opravovat...

Sešit je dobrý nápad (často jej ovšem nahradí jakýkoli kus papíru nebo jiného záznamového média). To "normování", úkolování rozsahem a periodicitou mi ale nesedí. Jeho výsledkem nejspíš vznikne hromada nesmyslů, v níž se začneš po roce ztrácet, a často už si ani nevzpomeneš, co která poznámka v kontextu tehdejších událostí měla znamenat.

P.S. Věř, že dobré nápady, byť na čas zapomenuté, se jednou zas vynoří...


nulla dies sine linea...to nevymysleli v Revolveru, ale už ve starém Řecku :o)


Retikulum
02. 01. 2015
Dát tip
Já bych raději dvě věty. Nebo případně půl věty. Co vy na to?

pété
02. 01. 2015
Dát tip

mně se ten nápad moc líbí :) 


Zuzulinka
02. 01. 2015
Dát tip
Ano. Denik s mnoha větami jsem si psala dva roky svého života. Od září 2012 do září 2014. Byla to terapie. Velka očista mé duše. Napsat každý den jen jednu větu mi přijde daleko jednodušší. ..

Sarrah
02. 01. 2015
Dát tip
Zajímavý nápad :)*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru