Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Školní pásmo

21. 01. 2015
1
3
507
Autor
ančovička

v křídovém oblaku pomalu utichá

orchestr cvakajících propisek

 

bratr se učí

ANOTHER BRICK IN THE WALL

se zlomenou rukou

 

promiň

nůžky jsem už

někomu půjčila

máš tahák

nemáš?

 

hele žárovka

zhasni

 

ať nevidím toho pavouka

na stěně.

no a co.

vždyť už má jenom tři nohy

 

jak se píše velký Y a S?

 

 

a za oknem roste mech.

 

nechceš jít domů?

ztratila jsem kalkulačku.


3 názory

Ostrich
25. 03. 2015
Dát tip

Mech za oknem učitelova auta jsem opravdu nečekal - z toho roste tolik asociací, že mne zajímá, který směr zvolila skutečnost: učitel je milovník botaniky nižších rostlin, takže si je vozí s sebou, aby je měl pořád na očích? Auto má nepojízdné a tudíž do přírody se pomalu propadající? Je nevšímavý na cokoliv kromě školy, takže svůj mech dosud ještě nespatřil? Je to tak trochu Rumcajs, takže na mechu spí a sedí a vůbec je to tak nějak jeho přirozené prostředí?

Žiješ hezky, jasně že každá propiska cvaká jinak, jakkoliv sám už dlouhou dobu slýchám leda tak cvakání klávesnic a psát na papír jsem už skoro zapomněl....tak díky za tu představu a návrat.

Tak piš, těším se na takovéhle průhledy - a semtam si cvakni:o)

(PS a když píšeš odpověď, zkus dole zaškrtnout avízo - to pak bude ten, komu odpovídáš, vědět, že se tak stalo)


ančovička
25. 03. 2015
Dát tip

o mechu za oknem učitelova auta vedeme dlouhé debaty v hodinách angličtiny.s bratrem do jedné třídy nechodím, ale moje studium výrazně ovlivňuje fakt, že jeho pokoj sousedí s mým.básnička se mi líbí, protože velmi jednoduše v podstatě shrnuje to, čím v poslední době žiju.

a když se zaposloucháš... každá propiska cvaká jinak. záleží taky na člověku, který s ní cvaká. každopádně orchestr cvakajících propisek je velmi bohaté a pestré hudební těleso. :)

P.S. děkuju na návštěvu :)

 


Ostrich
24. 03. 2015
Dát tip

Fakt vám za oknem roste mech? V okapu? Na střeše? Chodíš do jedné třídy s bratrem? Proč se ti právě tahle básnička tak líbí? Pro orchestr cvakajících propisek? Už ho někdy někdo natočil? Takové tiché stepování...zkusil jsem si to...jak to, že ještě nikoho nenapadlo udělat propisky cvakající různými tóny?


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru