Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Žena za volantem

Výběr: a2a2a
05. 03. 2015
33
31
3357

Moje žena je vášnivou automobilistkou. Jezdí s vervou a nadšením, o tom nemůže být sporu. Řidičkou je opravdu výtečnou. Jedním dechem je však dlužno dodat, že za volantem má i své vrtochy. V prvé řadě je to její poněkud svérázný výklad dopravních předpisů.

Ze zásady například odmítá přizpůsobit rychlost jízdy stavu a povaze vozovky. Tvrdí totiž, že po povrchu současných silnic je možné jet buďto dvacítkou, anebo sto dvacítkou. Nejspíš tušíte správně, kterému z těchto dvou extrémů dává přednost.

Dle jejího názoru plná čára není jitrnice, a po přejetí nepukne. Přítomnost souvislého pruhu proto má motoristovi signalizovat něco ve smyslu: Předjíždět můžeš, ale opatrně! Svítí-li na semaforu červená, znamená to: Před vjezdem do křižovatky zatrub! Značka zákaz vjezdu prý zase doporučuje vjíždějícímu řidiči nepatrně zpomalit.

Co ovšem žena z duše nenávidí, je jízda v závěsu. Jakmile vidí v jakékoli vzdálenosti před sebou jiné vozidlo, je to závěs. Všemi prostředky pak usiluje o to, aby jela po cestě jako první. Někdo by to mohl pokládat za zdravou soutěživost, ale jistě si dokážete představit, jaké hysterii propadá na dálnici. Nikdy k ní nesedejte na sedadlo spolujezdce, pokud nemáte jistotu, že jste nesmrtelní.

Ani na místní komunikaci si však nepočíná způsobem, vlastním běžnému šoférovi. Ano, nastartuje, zařadí, rozjede se, ale teprve po dosažení standardní rychlosti (což už víme, že je sto dvacet kilometrů v hodině), začne provádět mnohé dle jejího názoru nezbytné činnosti - obléká si rukavice, protože je chladno, upravuje si make-up, protože to doma nestihla, zapíná světla, protože na ni protijedoucí řidiči divně blikají, svléká si kabát, protože už je jí horko, telefonuje, protože na to nemá jindy čas, zuřivě ladí rádio, protože Gotta a Vondráčkové už se naposlouchala dost v dětství a těsně před cílem cesty nastavuje GPS navigaci, protože si vzpomněla, že ji má.

To dělá pravou rukou. Levou pak otírá boční okénko, protože nevidí do zpětného zrcátka, otírá zpětné zrcátko, protože nevidí, jak se tváří řidiči, které předjela, otírá přední okno zvenčí, protože ty pitomé stěrače jsou na sklo tak připlesknuté, že při pohybu dělají černé šmouhy a občas chytí i volant, když pravačkou zkouší, jestli opravdu není možné přeřadit na ještě vyšší rychlost.

Za tu relativně krátkou dobu, co řídí, stala se už natolik významným přestupcem a platičem pokut, že ji dopravní policie začala uvádět na seznamu sponzorů. Minulý týden dokonce našla v dopisní schránce, spolu s předvoláním k vysvětlení přestupku, i pozvánku na Policejní ples.

 


31 názorů

Markel
30. 03. 2016
Dát tip

:-))) :o)) *


a2a2a - škoda, že stejnou slabostí neoplývá i moje žena. Někdy mám strach, že neunese mé hysterické reakce na styl jízdy, přiváže mě řetězem ke svodidlům u silnice nižší třídy a ujede.


a2a2a
21. 02. 2016
Dát tip

Po čase jsem se znovu bezvadně pobavil. Mám slabost pro autory, kteří mají dar humoru.


MKbaby
04. 02. 2016
Dát tip

:-)


Sestry nesestry, některé ženy jsou holt všechny stejné.


KOnečně ! Bratře !

no.. nebo že by naše ženy byly sestry ?

 


Kolobajda
21. 04. 2015
Dát tip

Také mám ženu. Novou. Ta bývalá řídila - pokud jsem s ní jel, tak jedině pod vlivem... Ta nová řidičák nemá (nepovedlo se ani napotřetí). Ale přesto řídí - a ráda. No - člověk si zvykne...   ° -))   /**


Pišta_Hufnágl
18. 04. 2015
Dát tip Aru

Poslechnou, Květoň, voni na to koukaj špatně. Já chodím do práce pěšky (sic!), do kuchyně bych manželku vpustil pouze pod pohrůžkou sexu (tedy krom lichého čtvrtka každý sudý měsíc v přestupném roce, tam je to holt dohoda) a ohledně kanape si můžu jen gratulovat, že jsem prozřetelně investoval do opravdu obrovského. Já bych teda už neměnil.


guy
04. 04. 2015
Dát tip
Bezva! Některé věci v tom mi připomněly jistou obdobně se chovající osobu. Kromě zde uvedených věcí třeba ještě odmítala zapínání bezpečnostních pásů, že má z toho tísnivý pocit jako když jde s nůší na zádech na chrastí do lesa, při přejíždění křižovatky na červenou argumentovala tím, že jede pomalu a všichni ji vidí, protože má vozidlo výrazně žluté barvy. Kromě toho tvrdila, že v každé barvě je trochu zelené. :-)

Bosora
26. 03. 2015
Dát tip

:-)))Tak to je bomba!!! Není to náhodou o mě???:-)))))


filemon
22. 03. 2015
Dát tip

Vravím, Květoni, že to tvoja žena má v rukách :)

 


Děkuji, přátelé, za vesměs příznivé reakce, ale v posledních dnech jsem poněkud přehodnotil názor. 

Musím nyní prohlásit po zralém uvážení, při plném psychickém vědomí, svědomí, zcela svobodně a bez nátlaku, že ženy jsou obecně znamenitými, zodpovědnými a předpisů dbalými řidičkami, zvláště ta moje, a nactiutrhačný článek, který jsem věrolomně spáchal, je jen snůškou lží, nařčení a pomluv. A nepíšu to vůbec proto, že už měsíc musím jezdit do práce autobusem, sám si vařit večeře a spát na kanapi.


Antoncek
17. 03. 2015
Dát tip

A furt sem jako nevěděl, štó takája arteterapíja...No a podle příznaků, jež u mne nastaly po přečtení, jsem buď šéfinspektor Dreyfuss spatřivší Clouseaua v rakvi nebo sem spolkl vibrátor.....


Zbora
06. 03. 2015
Dát tip

:)


filemon
05. 03. 2015
Dát tip

TVoja žema to má jednoducho v rukách :)


macecha
05. 03. 2015
Dát tip

Konečně jsem se zase pobavila. Bohužel patřím mezi typ "Proseckého" a proto jsem raději řidičák vrátila. Abych neohrožovala okolí, jak mi řekl můj ex. Zase něco úsměvného napiš, potřebuji se trochu naladit, neboť moje práce mě natolik ničí, že začínám mít povislé koutky úst a bojím se, že mi to již zůstane navždy. Dávám velký TIP


Kočkodan
04. 03. 2015
Dát tip
Nevím, jestli pujdete plesat, já jsem tak ale nad tvým dílkem ucinil. :-)

Zordone, ani si nechci představovat, co by za jízdy dělala tou uvolněnou nohou.


Zordon
04. 03. 2015
Dát tip

:) Na tvém místě bych zvažoval automobil s automatickou převodovkou. Tou by se tvé ženě mohla uvolnit jedna ruka a jedna noha pro další nezbytné činnosti.


Evženie - některé řidičky jsou všechny stejné.


Jaká třetí věta? Všechno je to pravda. Víceméně.


Jen nechápu, kde se zdržela moje pozvánka na ples.

Jezdím dobře, jezdím ráda.  Někdy i rychle. A v závěsu už vůbec ne.:-)))))*


Junková ne, ale dlouho jsem si myslel, že Alžběta Báthoryová.


nejmenuje se tvoje tchýně Eliška Junková?


Jásat!


Prosecký
03. 03. 2015
Dát tip

Květoni, jak ti závidím! Mpje žena miluje závěs před sebou a ještě raději má závěs za sebou. V obci si libuje, žejejí Toyota má digitální ukazatel rychlosti a ona jede přesně padesátkou. Má to výhodu, že když chci firemního společníka vyděsit, nebo donutit k nějakému nepříjemnému kroku, pohrozím mu, že jinak pojede s mou ženou jako řidičkou až do Prahy (městečko ve středních Čechách). Jistě jsi rád, že velká část vašeho rodinného rozpočtu je účelně vynaložena na bezpečnost naší země v rozpočtu policie, místo abyste zoufale hledali na jakou spotřební blbinu byste ty prachy museli vydat. Tip.

Ale co budeš dělat, až jí seberou řidičák? 


Danny
03. 03. 2015
Dát tip
:))))t

Ano, chápání je pojem relativní. Předpis je snazší uchopit, než pochopit.


Diana
03. 03. 2015
Dát tip

Hahaha, ta je úžasná! Konečně někdo, kdo chápe předpisy podobně, jako já! :-)))******


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru