Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Věnování

29. 01. 2000
2
0
1844
Autor
Ariel

Neplýtvejme slovy, protože slova jsou jen a jen slova.

Chce to ze sebe smýt tu pustou, hořkou, jedovatou slinu tiše si sám sebou být a na sebe vzít si vinu Protože co je to mé JÁ bez víly brouzdající rosou bez milé hladící tě nohou bosou bez rána kdy rozčepýřený vítr vál bez červánků prchajících v dál Smuten sám v prach světa se ukládám ...
Lyrček
04. 02. 2000
Dát tip
Oblečený iba do viny - pekné

ALOHA
04. 02. 2000
Dát tip
Neplýtvaš slovami, ale bez posledného riadku by bolo to isté jemnejšie vyjadrené
++ ALOHA ++

Bibša
30. 01. 2000
Dát tip
Bez toho posledního verše bych nepoznala jak vážně to myslíš. Myslím, že je dobře, že stojí osamocen, prostě jako vysvětlení celé básně ...
Nesouhlasím s názorem, že si budeš sám sebou být a vezmeš na sebe vinu, to nedává smysl, buď dál, buď pro ostatní, a oni budou pro tebe, ale o vině ani slovo, za rozmary lásky a osamělosti většinou nikdo nemůže. Taky nesouhlasím s prologem (nebij mě, au příště slibuju budu souhlasit :-), slova nejsou "jen slova". Ráda jimi plýtvám, protože ticho a nekomunikaci nemám příliš ráda, většinou slovy nemůžeš nic moc zkazit, mluvením a psaním bouráš brány studu, ostrovy osamocenosti, mosty povinné konverzace (uznávám i případy, kdy mlčeti zlato, to jo).

Bříza
30. 01. 2000
Dát tip
souhlasím s anonymem :-)

Yorick
30. 01. 2000
Dát tip
Myslím každá z těch slok by mohla být samostatnou básní - to je jediné "mínus" které jsem dokázal obejvit. Začátek plný básnické vášně! Jen houšť a nebát se těch "slov".

AZALIN
29. 01. 2000
Dát tip
Ano.. máš pravdu.. jenom s tím koncem nesouhlasím.. bez posledního verše by to vyznělo trošku optimističtěji.. já bych ho vynechal.. :-)

Anonym
29. 01. 2000
Dát tip
souhlasím s Azalinem :-)

Pavol
29. 01. 2000
Dát tip
A mě se to líbí i s tím posledním veršem.
Moc moc moc moc se mě to líbí :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru