Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

vítr

10. 03. 2002
2
0
1131
Autor
Hody

Jsem vítr, veliký nehmotný démon svištící oblohou. V moci mám životy námořníku a zahrávám si s nimy, rozmarně, někdy krutě, jindy zas milosrdně. Bez námahy a chladně schazuji nepřipravené muže do mnou rozbouřených vln. Nevím proč, snad jsem k tomu předurčen. Snad mám zabíjet a zároveň dávat sílu větrným mlýnům, vzdouvat plachty lodí a nenechat je v bezvětří na pospas moři. Snad si mám pohrávat s vlasy lidí, s chmýřím ptáků, s listy stromů, se srstí zvířat a se stébly trávy. Mám se honit po obloze s dešťovými mraky a deštěm skrápět suché listy mandlovníků i temné hladiny rozvodněných řek.. Nevím, nemohu to vědět a nikdy se to nedozvím, protože nemám od koho bych se vše naučil. Nevím, je-li správné ničit, nebo pomáhat a tak to střídám. Nevím ani, je-li dobře mají-li lidé radost, nebo klejí-li. A tak dál bezduše létám krajinou, proplétám se mezi stébly obilí, čeřím hladinu na rybníce, závodím s ptáky a dál, donekonečna hledám smysl svého bytí...


StvN
19. 01. 2003
Dát tip
Když poznáš, co jsi, najdeš i smysl svého bytí. Když vítr pozná, že je vítr, bude vědět, že má foukat.

Hauský
18. 08. 2002
Dát tip
no, ještě pořád hledáš? to je moc dobrá úvaha asi máš rád když se do tebe opře vítr.....mě dává vítr pocit svobody(v určitých okamžicích),ale to odbočuju:o)

Krel
10. 03. 2002
Dát tip
!*

Prokletí
10. 03. 2002
Dát tip
zajímavé.... cítím tu jistou dorbnou příbuznost s mými Metamorphosis, nevím Díky m.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru