Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Uzené lži

17. 04. 2015
5
4
1247
Autor
Movsar

Soutěž

Éterem už letí soutěž o zájezd. Hraje se o cestu do Egypta s Petrem Kramným, sluníčko, moře a plně elektrifikované apartmá s velkou vanou. Bude vířit? A už je tu první volající, koho máme na lince? ptá se moderátor rádia Thanatos. Tahle dovolaná bude skutečně last moment. 


Horizont

Pohupuje se na vlnách teplého moře lehátko. Je nafukovací, žluté a jeho pohyby na horizontu jsou hypnotické. Žena na něm hypnotizuje neméně: na opáleném těle má mokré bikiny, skrze něž prosvítá dokonalé poprsí; otočí se a vystrčí k nízkému slunci širokou zadnici. Lehátko s tou úchvatnou ženou se v kolébavém rytmu vzdaluje od břehu, slunce je stále níž a moře je úžasně teplé. To slunce je srpnové, ta žena je česká učitelka a to moře je Jadran.

A na horizontu se objevila ostrá ploutev. A horizont je hypnoticky prázdný.


Totožnost

Jako sebevrazi do Macochy vrhají se milenci do propasti jara. I oni budou k nepoznání, milostný pád jim promění tváře, a snad budou muset nakonec povolat příbuzné k ztotožnění. Jenže to odnese stříbrný vítr, láska je, mimo jiné, ztrátou totožnosti. 


Uzené lži

Hlavy soudkyň těžknou, ne však složitou úvahou, jen prostou únavou. Dnes si vzaly na paškál v jídelně knedlíky. A byly pěchované uzeným, až k prasknutí jím byly napěchovány, až to soudkyně nutí položit se do závějí z papíru. Nelze. Povolány spravedlností musí trůnit na scéně soudní síně. Lži obžalovaných plní místnost jak uzené knedlíky, už je jich vrchovatě. Tak ještě razítko na papír usnesení: mastná skvrna a v ní jedinečná stopa palce znavené strávnice.


4 názory

Lakrov
20. 04. 2015
Dát tip

V druhé kapitoce mi dochází, že tentokrát ses zřejmě pustil do černé kroniky, která se na konci proměňuje v krimi. Napadá mě, nechybí-li ještě zločin a trest; třeba se objeví v některém pokračování. Tip.


uzené na horizontu...


Movsar
18. 04. 2015
Dát tip

díky, to je trefné :-)


Kočkodan
17. 04. 2015
Dát tip
Na konci Horizontu jsem hruzou pootevrel celisti...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru