Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Rozhodčí

02. 06. 2015
5
7
833
Autor
Podměsíc

Je to už mnoho let, co jsem debutoval v dresu jednoho maličkého východočeského fotbalového klubu. Bylo mi třináct a zamýšlel jsem stát se fotbalistou. Rád si dávám nereálné cíle. Díky vytáhlé postavě mne ukotvili v bráně. Hned první zápas byl nezapomenutelný. Hráli jsme v obci kousek od okresního města. Před zápasem probíhalo takzvané "báčko", kdy se gólman postaví doprostřed kruhu a chytá míč který si mezi sebou hráči přihrávají. Vtom se za mými zády objevil nesmírně tlustý pán.

Poplácal mne po bedrech a pravil " Sejdeme sa na Baniku! " Hledač talentů, blesklo mi hlavou. Kdepak! Pupkatý pán se záhy ukázal býti rozhodčím.

Pan sudí postával ve středovém kruhu a stále volal "Chlopci, hrejte!" Pustil jsem první gól.

Vypravil se za mnou a povídá: "Tož na Bazaly to nevidim, bude však z teba dobry druholigovy fotbalista."

Druhý zásah mé síti komentoval ze svého stanoviště ve středovém kruhu: "Tak chlopče, ani na tu druhu ligu to nevidim. Ale pro divizu budeš fajny."

Třetí gól: "A co, v krajskem přeboru sa najisto neztratiš." Při čtvrtém obdrženém banánu se opět vydal do velkého vápna, vzal mne za rameno a povídá: "Sport musi člověka předevšim bavit!"


7 názorů

Gora
10. 11. 2015
Dát tip

Tvé sportovní ůspěchy mi připomínají mé.../T.


Dobrý :)))*


:-)


florian
04. 06. 2015
Dát tip

Zapomněl jsem připsat, že Každouchvílijinýnick to řekl i za mne.


florian
04. 06. 2015
Dát tip

:)


Smysl této miniatury je zřejmý.

Vždy , když se podmínky zdánlivě zhorší, umět si na věci najít to veselejší.


Lakrov
02. 06. 2015
Dát tip

Dočteno; vzhledem k nevelké délce to není nedočitatelné. Smysl té miniatury, v níž nejsilnějším momentem jsou odcitované nářeční prupovídky rozhodčího a stupňující se neúspěch brankáře -- smysl téhle miniatury nenacházím. Omlouvám se.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru