Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Duše

06. 06. 2015
2
1
656
Autor
amoresperros

Ticho se mi v mojí hlavě, pomalinku rozpíná. Ale vidím jasnou záři, co se na mne usmívá. Tělo je již dávno mrtvé, ale duše má bloudí dál. Zapomínám na svůj život a nakonec to nejsem já.

V nitru prázdná, nikdo mne nevidí, brouzdám se lidskými činy, nahlížím do myšlenek,  soukromí, sleduji to, co dělají v posteli. Sice  bych neměla,  ale já jsem jen průhledná hmota, za své posmrtné chyby se opravdu nestydím, ani toho nejsem jako mrtvá schopna. Přibližuji se k Bohu, čím blíže jsem, tím více se klidním. Splynula jsem s ním úplně, již jsem očištěna. Teď jsem znovu čistá bytost bez viny. Ať se snažím sebevíc tak už žádné chyby nevidím!


1 názor

Lakrov
09. 06. 2015
Dát tip

...za své posmrtné chyby se opravdu nestidím... za  nestidím se styď! :-) Taky za absenci mezer za interpunkcí. Obsahově se jedná -- domnívám se -- o záznam mihnuvší se představy. To se stává, že člověka občas napadne něco, s čím si neumí poradit. Je-li takový nápad zaznamenáníhodný, se dozví teprve potom, co jej zaznamená a předloží někomu k přečtení (nebo možná jen odloží a po čase přečte sám).


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru