Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Šípkový keř

22. 06. 2015
14
9
946
Autor
Pacer

Na jarní cestě k lesu dostala do vlasů šípkový kvítek zvadl ještě před tou nocí Pak na podzim ulomila snítku s rudými šípky ve vázičce v ložnici byť seschlé vydržely do jara

Víš, není mým osudem být stromem v zahradě za domem závislým na tvé občas bolestivé péči aby kvetl, když se to patří a dával jablka na každý zimní den jedno jsem keř kdesi v úvozu s pomíjivými květy a trpkými šípky u kterého se občas na svých toulkách zastavíš

9 názorů

florian
23. 06. 2015
Dát tip

Zastavím; a rád!


Safián
23. 06. 2015
Dát tip

Ta druhá je pěkná, i když ani u ní ses v závěru neubránil tendenci vysvětlovat, která sežrala poezii. Ale myslím, že jsi na dobré cestě a že nakonec objevíš způsob, jak všechno sladit, aby z básně abstrakní myšlenka zazářila.


PecKer
23. 06. 2015
Dát tip

Trnu, že trnem v oku prosekávajícím se Proseckým můžeš se, Růženo šípkovej, stát. 

*


mile poeticky podzimní... 

něco letního by nebylo? :-)

t


dadadik
22. 06. 2015
Dát tip

:)


Prosecký
22. 06. 2015
Dát tip

Šípek mám rád. Výborný je kompot "hrušky s jeřabinami a  šípky." Keř je vždycky tak nějak osamocený. Zrovna nedávno jsem ve svém lesíku v Orlických horách musel tři divoké keře vymýtit.  


Marcela.K.
21. 06. 2015
Dát tip

Už je to hrozně moc let, kdy můj budoucí muž ode mne dostal moji fotku, na jejíž zadní stranu jsem napsala : Obejmi keříček šípkový a mezi trním budu já. Nenašel jsi ji? Náhodou? ;-)


Diana
19. 06. 2015
Dát tip
Pěkně ses charakterizoval. Sympatické :-)*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru